Kdo doplní ve finále Tampu? Anaheim vyzve na domácím ledě Chicago

30. 05. 2015, 19:42 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes, od 2:00 SEČ, nás čeká poslední utkání před finále Stanley Cupu! Rozhodne se v něm o druhém finalistovi, který vyzve v závěrečném kole hokejisty Tampy Bay. Blackhawks mají výhodu ve více zkušenostech a lepší bilanci v sedmých zápasech, Ducks budou spoléhat na domácí fanoušky, kteří je budou hnát do útoku. Jedno je před dnešním duelem jisté: vítěz Západní konference, ať to bude Chicago, nebo Anaheim, bude pravděpodobně vstupovat do finále jakožto mírný favorit.

ANA ANAHEIM (3-1-2) - CHI CHICAGO (3-2-1)

Na tento zápas čekali všichni fanoušci Anaheimu a Chicaga. Obě mužstva spolu svedla zatím skvělou sérii plné zvratů, dramat, která se nakonec rozhodne v posledním možném utkání. Sedmé střetnutí je na programu právě dnes od dvou hodin SEČ na ledě Ducks v Honda Center. Potvrdí dobrou domácí bilanci Kačeři, nebo získají šanci zabojovat o Stanley Cup Blackhawks?

Hráči Chicaga jistě pamatují minulé vyřazovací boje, kde se odehrál velmi podobný průběh ve finále Západní konference. Kings také měli náskok 3:2 (dokonce 3:1), ale Blackhawks nakonec sérii srovnali, na domácím ledě však sedmé utkání nezvládli a v prodloužení prohráli. Určitě tak nechtějí zažít stejnou zkázu, navíc by se jednalo o další kalifornský klub. Hawks budou chtít spoléhat na dvojici Jonathan Toews - Patrick Kane, které postaví trenér Joel Quenneville do stejné formace. Chicago, které vyhrálo Stanley Cup v letech 2010 a 2013, má výhodu co se týče zkušeností z play off a z úspěšných sedmých utkáních. Hráči Blackhawks mají celkem bilanci 29 výher a 35 proher, zatímco Ducks 7 výher a 29 proher. Centr Brad Richards vyhrál všech svých sedm sedmých utkáních, ve kterých nastoupil. Branku hostů bude samozřejmě hájit Corey Crawford.

Ducks prohráli v posledních dvou sezónách dvakrát sedmé zápasy na domácím ledě. Loni nezvládli poslední partii druhého kola s pozdějšími vítězi Los Angeles Kings, v roce 2013 byli vyřazeni Detroit Red Wings v prvním kole. Anaheim vypadal v obou utkáních nervózně a váhavě, podobně jako v šestém utkání letošního konferenčního finále, ve kterém ho Hawks přehráli 5:2. Kačerům musí k postupu pomoci především sehraná dvojice Getzlaf-Perry a samozřejmě dobrý výkon brankáře Frederika Andersena, jehož výstroj je připravena k použití i dnes.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.