Startuje finále Stanley Cupu! Tampa hostí doma Chicago

03. 06. 2015, 18:30 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je to tu! Finále Stanley Cupu, na které jsme dlouho a s očekáváním čekali, odstartuje právě dnes v noci ze středy na čtvrtek. Výhodu domácího ledu budou mít na své straně Lightning, ale Blackhawks, přijíždějící na Floridu spíše s defenzivním pojetím hry, ukázali, že umí hrát i venku. Který z týmů zvítězí v prvním utkání a získá výhodu pro druhý duel? Zápas začíná ve 2:00 SEČ.

TBL TAMPA BAY (0-0-0) - CHI CHICAGO (0-0-0)

První utkání na ledě Tampy Bay se určitě bude nést v duchu náporu domácích Lightning, kteří budou chtít nezklamat své fanoušky a zvítězit. Na to samozřejmě čeká dobře defenzivě vybavené Chicago, které bude pravděpodobně sázet na pevnou defenzivu s kvalitním výkonem brankář Coreyho Crawforda.

Důležitým prvkem celé série i tohoto utkání bude, jak se bude dařit tzv. Trojčatům ve složení Nikita Kucherov - Tyler Johnson a Ondřej Palát. Paradoxně druhá, avšak mnohem produktivnější formace Blesků je hlavním důvodem, proč floridský klub stále hraje v play off. Defenzivní čtyřka Blackhawks Keith - Seabrook - Hjalmarsson a Oduya se s nimi bude muset vypořádat. Zahrozit ale umí i první trojice Stamkos - Filppula - Killorn.

Hawks spoléhají na výhodu, která jim pomohla vyhrát poslední dva zápasy konferenčního finále proti Ducks, jménem Patrick Kane. Spojení amerického šikuly s kapitánem Jonathanem Toewsem a Brandonem Saadem a jejich společné nasazení do prvního útoku zatím přináší slibované ovoce. Právě na ně si budou muset Lightning dávat největší pozor. Zahrozit ale umí i Hossa s Richardsem a Bickellem, i když jejich náplní práce bude především defenziva. Více prostoru k tvoření šancí tak dostanou Vermette - Teravainen a Sharp, kteří se od svého sloučení do třetí formace stali klíčovými. V brance hostů samozřejmě nastoupí Crawford. Branku domácích bude hájit Ben Bishop.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.