Obří smlouva pro Tarasenka. Osm let, 60 miliónů

07. 07. 2015, 20:08 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Konečně se dohodl. Zatímco různé týmy oznamovaly podpisy nových smluv, a to včetně St. Louis, Vladimir Tarasenko stále vyjednával. A dnes se obě strany domluvily na osmiletém kontraktu s celkovou hodnotou 60 miliónů dolarů. Jeho roční plat tak bude činit 7.5 miliónů dolarů, díky čemuž se mladý Rus stane nejlépe placeným mužem v Blues.

Třiadvacetiletý útočník a vycházející hvězda NHL si tak vysokou smlouvu jistě zaslouží. V uplynulé sezóně nastřílel Tarasenko 37 branek, pouze čtyři hráči byli lepší než on. V play off pak stihl v šesti utkáních dát šest gólů. Blues ho draftovali v roce 2010 z celkového 16. místa.

Pokud jde o srovnatelné hráče, není jednoduché nějaké najít, protože Tarasenkovi 1. července skončila nováčkovská smlouva, a tak se stal chráněným volným hráčem. Jednoho tu ale máme, Brandon Saad podepsal šestiletou smlouvu s celkovou hodnotou 36 miliónů dolarů, ale Tarasenko je mnohem produktivnější hráč.

Vladimir Tarasenko
VLADIMIR TARASENKO STL
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 77 | G: 37 | A: 36 | Body: 73
Střely: 264 | +/-: 27
Například Phil Kessel je nyní pod osmiletou smlouvou s průměrným platem 8 miliónů dolarů (který teď nyní dohromady sdílí Maple Leafs a Penguins), zatímco elitní kanonýr Anaheimu Corey Perry pobírá díky osmileté smlouvě ročně 8.625 miliónů dolarů.

Kessel a Perry mají samozřejmě mnohem více odehraných zápasů, ale Tarasenko je mladá hvězda, která má hodně potenciálu něco dokázat. Nesmíme též zapomínat, že Kessel a Perry podepsali tyto kontrakty jako nechránění volní hráči, takže měli ve vyjednáváních lepší argumenty, protože se kdykoli mohli sbalit a jít do jiného klubu.

happy to be with you and carry a note on my chest . Let's bring the cup to St.Louis!

— Vladimir Tarasenko (@tara9191) July 7, 2015