Krásný příběh. Hayes si změnil číslo kvůli zesnulému kamarádovi

09. 07. 2015, 09:00 » Perličky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Útočník Jimmy Hayes se rozhodl vzít si na dres Bostonu, kam byl vyměněn z Floridy 1. července, číslo 11. Pro něj samotného to však není obyčejné číslo, reprezentuje totiž mnohem více než jen označení na ledě.

„Vybral jsem si číslo 11, abych vzdal čest mému dobrému kamarádovi, Coreymu Griffinovi, který zemřel minulé léto. On byl velkou součástí mé rodiny a jeho rodiny. Známe se od mladých hokejových let,“ vysvětlil Hayes pro klubové stránky.

Griffin zemřel v loňském srpnu ve věku 27 let. Byl spoluzakladatelem tzv. ALS Ice Bucket Challenge, která vybrala milióny dolarů pro boj proti zákeřné nemoci. „Byl také důležitým vyslancem této komunity. Měl v ní velký vliv. Takže on je prostě typ kluka, který chodí s úsměvem na obličeji a všem ostatním rozjasňuje den,“ řekl Hayes, který nosil na dresu v Panthers číslo 12. „Nosit prostě číslo 11, číslo, které on nosil na vysoké škole a během celé své hokejové kariéry, je pro mě čest.“

Pětadvacetiletý Američan si v uplynulém ročníku stanovil kariérní maximum s 19 brankami, k tomu přidal ještě 16 asistencí v celkově 72 odehraných zápasech.

„Nikdy jsem nenosil jedenáctku, takže to je pro mě speciální číslo. Náš další skvělý kamarád, Brian Boyle, který hraje v Tampě, si taky změnil číslo, takže ... Corey je vždycky s námi,“ řekl Hayes, který v pondělí podepsal s Bostonem tříletou smlouvu.

„Budu schopen nosit jedenáctku každý zápas. Bude se mnou každý zápas, takže je to pro mě prostě obrovská čest ji nosit,“ uzavřel Hayes.