Bude muset Clowe kvůli otřesům mozku ukončit kariéru?

14. 08. 2015, 16:45 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Útočník New Jersey Devils Ryane Clowe už podle generálního manažera Raya Shera nebude moci se znovu vrátit ze svého poranění hlavy a ukončit v nějakém momentu příští sezóny kariéru.

„Naposledy, kdy hrál, bylo 6. listopadu?“ tázal se, i když sám věděl odpověď, v rozhovoru pro server NJ.com Shero. „Tréninkový kemp je příští měsíc, takže v určitém okamžiku se musí on a jeho doktoři rozhodnout na základě podmínek, jak se cítí, jakým směrem může, nebo nemůže jít.“

Clowe prodělal za poslední dva ročníky čtyři otřesy mozku! Ten poslední právě 6. listopadu, kdy se střetl s kapitánem St. Louis Blues Davidem Backesem. Dvaatřicetiletému Kanaďanovi zbývá z jeho pětileté smlouvy na 14.55 miliónů dolarů odehrát ještě tři sezóny.

Ryane Clowe
RYANE CLOWE NJD
Levé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 13 | G: 1 | A: 3 | Body: 4
Střely: 15 | +/-: -1
Shero řekl, že s Clowem mluvil o budoucnosti. „To jsou ty rozhovory, které jsme vedli v posledních týdnech. Z Ryaneova hlediska je to více lékařská věc.“

Clowe nastoupil v loňském ročníku v dresu Devils do 13 utkání, ve kterých jednou skóroval, celkem nasbíral čtyři body a stejný počet měl i v kolonce trestných minut. Ve 491 zápasech základní části za Devils, New York Rangers a San Jose Sharks dal 112 gólů, zaznamenal 309 bodů a připsal si také 618 trestných minut. V 70 utkáních vyřazovacích bojů 18krát skóroval, přidal 28 asistencí a 97 trestných minut.