Zpátky domů? Havlát možná zkusí štěstí v Ottawě

20. 08. 2015, 12:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Martin Havlát se může na příští sezónu vrátit zpět do Ottawy, kde v roce 2000 svoji pouť v NHL začínal. Podle místního deníku Sun Senators zahájili rozhovory s Havlátovým agentem Allanem Walshem ohledně možné účasti čtyřiatřicetiletého útočníka na tréninkovém kempu, kdyby Havlát podepsal zkušební smlouvu.

Pokud se tak stane, tak Havlát znovu spojí svoji cestu s organizací, která ho v roce 1999 draftovala z celkové 26. pozice, a poté mu byla domovem až do roku 2006. Rodák z Mladé Boleslavi se vydal na scénu nejlepší zámořské soutěže o rok později, co byl draftován, a ve svém nováčkovském ročníku nasbíral 42 bodů, díky čemuž si získal nominaci na Calder Memorial Trophy. V sezóně 2003/04 zažil svůj střelecky nejpovedenější rok, když dal 31 branek a v 68 utkáních získal stejný počet bodů.

Martin Havlat
MARTIN HAVLÁT NJD
Levé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 40 | G: 5 | A: 9 | Body: 14
Střely: 49 | +/-: -11
Havlátův odchod z hlavního města Kanady byl trochu zatrpklý. Jako chráněný volný hráč v létě 2006 klubu řekl, že chce podepsat pouze roční smlouvu, aby následující léto mohl otestovat trh s volnými hráči. To Ottawu přinutilo poslat ho do Chicaga. V Blackhawks strávil další tři ročníky. Poté se dohodl na smlouvě s Minnesotou, která mu byla domovem pro další dvě sezóny.

Od té doby ho však začala limitovat zranění. Po své štaci v Minnesotě odešel do San Jose, ve kterém si ale příliš kvůli zraněním nezahrál, což nakonec vyvrcholilo po ročníku 2013/14 ve vykoupení ze smlouvy. Minulou sezónu zase ve 40 utkáních v New Jersey pětkrát skóroval a přidal dalších devět asistencí.