Prodej Penguins? Lemieux údajně požaduje 750 miliónů

04. 09. 2015, 15:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vlastníci Pittsburgh Penguins údajně nabízejí klub k prodeji za částku pohybující se okolo 750 miliónů dolarů. S odkazem na informované zdroje to tvrdí novinář kanadské televizní stanice TSN Rick Westhead. Podle něj by tak tato případná zaplacená částka překonala rekord prodeje jakéhokoli klubu NHL pocházejícího z USA.

„Byl by to trochu prudký krok pro ekonomiku a pro tento trh. Pittsburgh rozhodně není jedno z největších měst v USA,“ vyjádřil se montrealský ekonom Drew Doeweiler.

V červenci nabídli majitelé Ron Burkle a Mario Lemieux, bývalá hvězda Tučňáků, podnikateli Morganu Stanleymu, aby se podíval na jejich nabídku prodeje.

„Provádíme pravidelné přezkoumávání našeho oboru, a protože jsme v posledních letech obdrželi několik dotazů ohledně klubu, tak jsme se rozhodli angažovat Morgana Stanleyho pro jeho pochopení a pro pochopení právního zástupce. Poté, co jsme odvrátili bankrot a zajistili jsme jeho dlouhodobou budoucnost v Pittsburghu a vytvořili jsme silný základ pro další úspěch, jsme přesvědčeni, že je na čase prozkoumat své možnosti,“ uvedli Lemieux a Burkle v prohlášení.

Minulý rok odhadl magazín Forbes hodnotu Penguins na zhruba 565 miliónů, což z klubu činí desátý nejdražší organizaci v lize.