Dostane Hellebuyck šanci v NHL?

16. 09. 2015, 20:30 » Spekulace - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dvaadvacetiletý Connor Hellebuyck byl draftován v pátém kole na 130. místě v roce 2012 týmem Winnipeg Jets. V současné době ukazuje, že to byl výborný tah a v nové sezoně bude bojovat o místo v brance s Ondřejem Pavelecem a Michaelem Hutchinsonem.

Mladá brankářská naděje Jets zazářila na letošním mistrovství světa v Praze. Connor se postavil mezi tyče celkem osmkrát a z toho vyhrál sedm zápasů. Jedinou hořkost porážky poznal v semifinále, kde mu nevyšla poslední třetina proti Rusku. Jinak celý šampionát ovládl s 1,39 gólem na zápas a úspěšností zákroků přes devadesát čtyři procent. A právem si zasloužil místo v All-Star po boku takových hvězd jako jsou Brent Burns (San Jose Sharks), Oliver-Ekman Larsson (Arizona Coyotes), Jaromír Jágr (Florida Panthers), Jason Spezza (Dallas Stars) a Taylor Hall (Edmonton Oilers). V zápase o bronz s Českou republikou porazil na dálku kolegu Pavelce a ukázal své kvality, když nepustil ani jednu střelu z třiceti devíti pokusů národního týmu. Velkou měrou si podílel na bronzové medaili.

Nezářil jen na mezinárodní scéně ale i v minulých ročnících. Velmi dobrý dojem udělal v sezoně 2014-2015, kdy odchytal za St. John's IceCaps (AHL) 58 zápasů s bilancí 28-22-5 a průměrem 2,58 gólu na zápas. Odměnou mu byla účast na zápasu hvězd v AHL v lednu letošního roku.

Autor: Jan Krchňák