Nikde ho nechtěli. Erat tak odchází do KHL

18. 09. 2015, 08:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Většina tréninkových kempů se otevřela včera, případně se otevřou během dneška, a veteráni, kterým se nepovedlo vybojovat zkušební kontrakty nebo plnohodnotné smlouvy, se tak musí rozhodnout, kam budou jejich kroky směřovat dále. A někteří se také rozhodli, kupříkladu Martin Erat.

Erat, který strávil loňský ročník v dresu Arizony, se dohodl na smlouvě s ruským klubem Avangard Omsk hrající KHL. Potvrdil to ligový web. Rozhodnutí odejít do Ruska přišlo poté, co čtyřiatřicetiletý Čech vstřelil v 79 utkáních loňského ročníku za Coyotes pouhých devět branek, což je číslo odrážející zhoršující se Eratovu formu v posledních letech.

Bývalá opora Nashvillu, v jehož dresu se objevil ve více než v 700 utkáních během svého 11 letého působení v dresu Predators, už po odchodu z města country nikdy nenašel vhodné působiště. České křídlo v dresu Predátorů třikrát vstřelilo 20 a více branek, ale po výměně do Washingtonu během uzávěrky přestupů v roce 2013 už nebyl při střílení kotoučů do branek soupeřů tak úspěšný.

Martin Erat
MARTIN ERAT
Pravé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 79 | G: 9 | A: 23 | Body: 32
Střely: 91 | +/-: -16
V Capitals skóroval pouze dvakrát a v celkových 158 zápasech po výměně z Predators dal pouhých 13 gólů. Nezájmu ostatních klubů se tak není moc co divit.