Doughy má přijít o část ice-timu. Je to dobrý krok?

18. 09. 2015, 18:30 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Úřadující lídr NHL v času na ledě by si v příští sezóně mohl dopřát trochu více odpočinku. Obránci Los Angeles Drewu Doughtymu, který strávil v loňském ročníku na ledě celkem 2377 minut a 40 sekund, bylo po neúspěšném ročníku řečeno, že klub chce snížit jeho čas na ledě z nynějších 29 minut na 25 minut. Informaci přinesl informovaný novinář Elliotte Friedman.

Kings byli v minulé sezóně v obranných řadách oslabení, protože jim kvůli ligové suspendaci chyběl Slava Voynov. Nakonec skončil s třetím nejvyšším průměrným ice-timem nyní už nehrající Robyn Regehr, před ním byl na druhé pozici Doughtyho partner z obranné dvojice Jake Muzzin.

Jelikož Voynov míří zpět do Ruska a za Krály už hrát nebude, je jedinou posilou na modré čáře německý obránce Christian Ehrhoff. Když to všechno vezmeme v potaz, může některým fanouškům vyvstat otázka, zda je snížení Doughtyho času na ledě dobrý krok.

Drew Doughty
DREW DOUGHTY LAK
Obránce
Základní část 2014/15
GP: 82 | G: 7 | A: 39 | Body: 46
Střely: 219 | +/-: 3
Kdyby se hlavní trenér Darryl Sutter rozhodl Doughtyho čas snížit, nemuselo ba se toto rozhodnutí projevit jako dobré vzhledem k snahám Kings se dostat do play off.

Kanadský zadák se v loňském ročníku objevil ve všech 82 utkáních základní části a na ledě strávil o více než 40 minut před druhým nejvytěžovanějším hráčem Ryanem Suterem z Minnesoty.