V Calgary je jakýmsi veteránem. Hudler se však necítí jako chůva

21. 09. 2015, 15:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve svých 31 letech se musí Jiří Hudler cítit zvláštně, když se o něm mluví jako o mentorovi, ale to už je prostě součást jeho role v Calgary Flames, kterou možná s určitým odstupem musí přijmout. Avšak i tak si v ní vede velmi dobře, stačí se podívat na loňský výsledek Flames.

V minulém ročníku Plameny nejprve skvělou hrou definitivně poslaly šampióny z roku 2014 mimo vyřazovací boje, samy do nich postoupily, v prvním kole dokázaly porazit favorizované Vancouver Canucks a v tom druhém se statečně praly s Anaheim Ducks. Hudler během tohoto tažení zastupoval roli veterána ve fantasticky hrající lajně vedle Johnnyho Gaudreaua a Seana Monahana. A na tréninkovém kempu dokonce bruslil v jednom útoku s dalším mladíkem - Samem Bennettem.

Když však český útočník diskutoval tuto kuriózní situaci s deníkem Calgary Flames, nebyl nijak narušený z toho, že se v Calgary stává tzv. starým chlapem. „Necítím se jako jejich chůva. Jsem jejich kamarád. Snažím se hrát co nejlépe. A pro ně chci to nejlepší, co dokážou,“ mluvil Hudler o svých mladých spoluhráčích.

Rodák z Olomouce má však pravdu. Jsou jiné věci, na které se zaměřuje, například na sebe. Jeho současná smlouva s platem 4 miliónů dolarů totiž vyprší právě po ročníku 2015/16, a protože ve stejné situaci, tedy bez smlouvy, avšak se statusem RFA (chráněný volný hráč) budou i Monahan a Gaudreau. Je tak dost možné, že by nemusel být nutně u toho, aby viděl, jak budou "děti" vyrůstat.

Na druhou stranu to, že si vyzkoušel být hráčem, pod jehož křídly vyrůstaly mladé hvězdy s potenciálem stát se nejlepšími hráči v rámci ligy, je další výraznou položkou v Hudlerově životopisu. Položkou, která dost možná ovlivní jeho nový kontrakt, ať už bude v Calgary, nebo ne.