Sabres byli údajně blízko výměny Eichela

26. 09. 2015, 08:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Působení Jacka Eichela v Buffalu nezažilo zrovna nejhladší start, a to ještě předtím, než byl vlastně týmem vybrán na letošním draftu. Poté, co Sabres prohráli draftovou loterii, generální manažer Tim Murray řekl, že byl zklamán hlavně za fanoušky, což vedlo k tomu, že se předpokládalo, že chtěl vybrat Connora McDavida, ale také k tomu, že nebyl nadšený z možnosti vybrat z druhé pozice Jacka Eichela.

Murray rychle věci vyjasnil v rozhovoru pro americkou státní televizi ESPN, když všechny uklidnil. „Lidé si můj komentář ze včerejšího večera vyložili jako urážku Jacka Eichela, ale to je hodně daleko od pravdy. Miluji Jacka Eichela.“

Když byl otázán, zda chtěl vyhrát draftovou loterii, tak odpověděl, že určitě. Zároveň řekl, že v té době ještě neabsolvoval žádná klubová setkání ohledně draftu, tedy, že si neudělali žádný seznam hráčů, které by mohli vybrat, ale že chtěl vyhrát loterii a vybrat toho, koho chtějí. Pak také možná jen, aby to nevypadalo špatně, dodal, že by možná na draftu vybral z první pozice právě Eichela.

Sabres nakonec draftovali Eichela z celkové druhé pozice poté, co Edmonton vybral z prvního místa McDavida a 1. července s ním podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu. Eichel, který si připsal ve svém prvním přípravném utkání za Sabres asistenci po 25 sekundách utkání, se zaměřil na to, aby se dostal do prvního týmu, a i v této době se o to právě snaží.

Přípravná utkání i sezónu 2015/16 však mohl teoreticky začít v jiném dresu. Podle tří individuálních zdrojů z NHL Buffalo obdrželo letos v létě po draftu významnou nabídku na výměnu obsahující i Eichela.

Není známo, jak velká by ta případná výměna měla být, ale kdyby se tento trejd uskutečnil, do Buffala by šel nejméně jeden útočník do top lajny, jak potvrdil jeden ze zdrojů pro server thefourthperiod.com, který s touto informací přišel.

Nabídka, jak potvrzuje další zdroj, byla vedením Sabres vážně zvažována, ale dohoda byla později zrušena ze strany druhého týmu, který měl být soupeř Buffala hrající ve Východní konferenci.

Nevíme ani, zda Sabres neobdrželi během léta třeba další nabídky na výměnu Eichela, které byly blízko uskutečnění, nebo o nichž klub alespoň uvažoval. Sabres by měli vstoupit do ročníku 2015/16 i s osmnáctiletým hvězdným centrem 8. října v utkání proti Ottawě.