Je Hiller blízko svého konce v Calgary?

26. 09. 2015, 20:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vedení Calgary se musí líbit jejich situace v brankovišti, kde mají hned tři schopné gólmany. A právě to však vyvolává jisté obavy ohledně této brankářské skupiny. Podle kanadské televizní stanice Sportsnet se Flames snažili před loňskou uzávěrkou přestupů (rozuměj tou v březnu 2015) vyměnit nakonec neúspěšně Jonase Hillera, stejně marně pak pochodili i během draftu.

V sestavě Plamenů jsou teď totiž kromě Hillera také Karri Ramo a čtyřiadvacetiletý Joni Ortio, který nemůže být zapsán na listinu volných hráčů, aby byl poslán do AHL. Tato situace tak působí dojmem neřešitelného problému.

Klub měl totiž obavy o Hillerovi jako jasné brankářské jedničce a stejně nejistě působí i Ramo, ale podle zámořských zdrojů by mu vedení dalo před třiatřicetiletým Švýcarem přednost. Jak Hiller, tak Ramo vstupují do posledního roku svých smluv.

Jonas Hiller
JONAS HILLER CGY
Brankář
Základní část 2014/15
Statistiky: 26-19-4
GAA: 2.36 | SV: 91.79%
„Když se na to podíváte, jsou všichni v různých fázích. Máte tu Hillera, který je už dlouhou dobu v této lize jedničkou. Rams si už udělal jméno, má nějaké zkušenosti. A nejmladší kluk se dere nahoru,“ vysvětloval pro Sportsnet generální manažer Calgary Brad Treliving.

„V perfektním světě chcete velkého chlapa, kterého můžete řídit, ale nakonec budete chtít mít co nejvíce dobrých brankářů, co to jde. Jestli to znamená dva, tři... Ať už jich je kolik chce.“

Treliving také přiznal, že by raději měl na začátku nové sezóny dva, než tři brankáře. Hillera by tak mohl vyměnit, pokud ostatní týmy budou mít v brankovišti problémy. Flames by si však pravděpodobně museli ponechat část z Hillerova 4.5 miliónového platu, aby usnadnili výměnu.