Ukončí Židlický po této sezóně kariéru? Je to možné, připouští

27. 09. 2015, 08:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Marek Židlický nedělá žádné definitivní rozhodnutí, ale prozatím to vypadá, že tato sezóna by mohla být jeho poslední v nejlepší hokejové lize světa.

„Jsem šťastný, že můžu hrát další rok. Po něm uvidíme, co se stane. Řekl jsem, že hned po sezóně se může stát, že ukončím kariéru. Uvidíme. Nikdy nevíte. Pro každého je to těžké. Nezáleží, jestli vám je 38 nebo 28. To je byznys,“ řekl český veterán v rozhovoru pro deník The Record.

Osmatřicetiletý obránce pohlíží na sezónu 2015/15 jako na svoji poslední šanci. Samozřejmě že v NHL hráli a hrají hráči, kterým je 40 a více. Nejzdářnějším příkladem je nestárnoucí Jaromír Jágr, ale Židlický vidí budoucnost budoucího Člena Síně slávy a svého kamaráda odlišnou od té svojí.

Židlický a Jágr spolu hráli v NHL v jednom dresu pouze jednou, a to ještě nedávno v dresu New Jersey Devils, který společně oblékali skoro dvě sezóny, ale oba nakonec byli během loňského ročníku vyměněni. Zatímco Židlický strávil většinu léta hledáním nového kontraktu, Jágr ho dostal hned po skončení základní části. Bývalý obránce Minnesoty se však nakonec dočkal a 18. října se dohodl na ročním kontraktu s Islanders.

Marek Zidlicky
MAREK ŽIDLICKÝ NYI
Obránce
Základní část 2014/15
GP: 84 | G: 7 | A: 27 | Body: 34
Střely: 130 | +/-: -9
Ve svém věku bude rodák z Mostu využíván především během situací v přesilových hrách, kde může vyniknout svojí tvrdou a přesnou střelou nebo vynikající rozehrávkou, ale naopak se mu může snížit čas na ledě v jiných situacích.