Eliáš začne sezónu na listině zraněných hráčů

03. 10. 2015, 15:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
New Jersey Devils začnou novou sezónu 2015/16 bez svého lídra celkových tabulek, který by měl být na listině zraněných hráčů. Uvedl to oficiální ligový server NHL.com.

Patrik Eliáš trpí bolestmi kolene, které mu zabránilo v pořádném trénování na ledě od začátku tréninkového kempu Devils. Bylo deklarováno, že český veterán nebude hrát v žádném přípravném utkání, ale ještě nebyla oficiálně zamítnuta možnost v otevíracím střetnutí sezóny.

Otázka se nyní přesouvá k tomu, jak dlouho budou v New Jersey bez Eliášových služeb, protože klub zatím neposkytl žádný harmonogram pro jeho návrat do hry.

Devětatřicetiletý útočník vstupuje do posledního roku ze svého tříletého kontraktu s celkovou hodnotou 16.5 miliónů dolarů. I když byl během své zdlouhavé kariéry vůči zranění celkem odolný, tak v posledních dvou ročnících byl limitován odehrát méně než 70 zápasů ročně.

Patrik Elias
PATRIK ELIÁŠ NJD
Centr
Základní část 2014/15
GP: 69 | G: 13 | A: 21 | Body: 34
Střely: 114 | +/-: -20
Mezitím utrpěl neznámé zranění další hráč New Jersey, nová posila z Anaheimu Kyle Palmieri, ale Devils u něj očekávají, že bude v pořádku do úvodního utkání nového ročníku.