Russell začíná s Calgary vyjednávat o nové smlouvě

06. 10. 2015, 14:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Calgary má na blížící se sezónu v sestavě hned několik velmi kvalitních obránců. Krom kapitána Marka Giordana a nově příchozího Dougieho Hamiltona se jedná například o T.J. Brodieho nebo také Krise Russella. A právě posledního jmenovaného však Flames nemají pojištěného dlouhodobějším kontraktem. Podle informací deníku Calgary Sun na něm generální manažer klubu Brad Treliving a Russellův agent Al Roy začali minulý týden pracovat, ale dohoda je stále poměrně daleko.

„Měl jsem s Bradem velmi předběžné rozhovory. (Vedení) je Krisovým velkým fanouškem a je to pro něj domov, takže by chtěl zůstat,“ řekl Roy pro zmiňovaný deník Sun. „Dohodneme se na něčem? Doufáme. Jsme teprve na začátku jednání.“

Osmadvacetiletý rodák z kanadského města Red Dee vstupuje do posledního roku ze svého dvouletého kontraktu, díky němuž dostane během následující sezóny 2.6 miliónů dolarů. V tom příštím by si však měl říci o významné zvýšení.

Kris Russell
KRIS RUSSELL CGY
Obránce
Základní část 2014/15
GP: 79 | G: 4 | A: 30 | Body: 34
Střely: 111 | +/-: 18
„Miluji tady hrát. Je to neuvěřitelné místo, kde můžu hrát a je to skutečná rodina. Myslím, že sem našel místo, kde mám vliv na tým každý večer, a jako hráč tohle chcete,“ řekl v rozhovoru pro tentýž deník Russell. „V mých dvou předchozích místech (St. Louis a Columbus - pozn. redakce) jsem dostal příležitosti, ale moje hra stále rostla a vyvíjela se.“

Prozatím neexistuje žádný termín, kdyby mohl být kontrakt podepsán, ale pokud se obě strany nedohodnou do začátku sezóny, což je velmi pravděpodobné, budou se vyjednávání táhnout přes základní část sezóny 2015/16. V 79 zápasech loňské sezóny si Russel připsal čtyři vstřelené branky a 30 asistencí, což s celkovým součtem 34 bodů nedává vůbec špatnou hodnotu.