NHL zatím ne. Zacha míří zpět do juniorky

07. 10. 2015, 08:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pavel Zacha byl blízko svého debutu v NHL. Pár dní před prvním utkáním Devils proti Jets se však New Jersey rozhodlo Zachu, který byl zvolen klubem na letošním draftu z celkové šesté pozice, vrátit do jeho juniorského týmu Sarnia hrající OHL.

Tento krok následuje poté, co osmnáctiletý útočník zapůsobil během tréninkového kempu a přípravných zápasů Objevil se ve čtyřech zápasech a připsal si jeden bod, zatímco se snažil zalíbit vedení organizace, trenérům a i samotným hráčům.

„Chápe hru. Hraje dospěle. Je šílené myslet na to, že osmnáctiletý kluk přicházející z vysoké školy je tady a hraje vyspěle a rozumí hře s novým systémem,“ chválil Zachu útočník Kyle Palmieri v rozhovoru pro NJ.com. „Myslím si, že má velký talent jako silový útočník. Má na to postavu, umí držet puk a clonit před brankou.“

Zacha má vysokou postavu a tělesnou stavbu na to, aby na úrovni NHL hrál, a účastnil se také dlouhých tréninků v přípravné části před letošní sezónou, kdy dostával šanci i v první formaci New Jersey.

Rozhodnutí ho vrátit do juniorky je však pravděpodobně správné. Zachovi bylo v dubnu teprve 18 a má zatím zkušenosti pouze z OHL. Sezóna 2014/15 byla dokonce jeho úplně první, předtím se objevil pouze ve 38 utkáních za seniorský tým Liberce v extralize.