Chicago se údajně snaží získat obránce

14. 10. 2015, 09:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Základní část nové sezóny se pomalu blíží ke svému druhému týdnu a kluby napříč NHL se snaží finalizovat své soupisky, se kterými budou během ročníku hrát. Zatímco většina klubů už asi nebude dělat žádné velké výměny, tak Chicago může svoji sestavu ještě pozměnit. Podle zdroje, který citoval deník Chicago Tribune, Blackhawks hledají napříč ligou obránce, jehož by mohli získat.

Obranné řady úřadujících vítězů Stanley Cupu mají čtyři jasné zadáky v podobě Duncana Keitha, Brenta Seabrooka, Niklase Hjalmarssona a Trevora Daleyho, ale zkušenosti a schopnosti dalších obránců už tak vysoké nejsou. Těmi dalšími jsou David Rundblad, Trevor van Riemsdyk, Viktor Svedberg a zraněný Michal Rozsíval.

V posledním zápase Chicaga byl zdravým náhradníkem na tribuně Rundblad, zatímco Svedberg se objevil ve svém druhém utkání NHL v kariéře. V nejvyšší zámořské soutěži však není moc týmů, které by mohly být součástí potenciální výměny, jeden kandidát se tu však objevuje. Jedná se o Winnipeg, v jehož souvislosti se mluvilo o Dustinu Byfuglienovi, ale těžko říci, zda by byli Jets ochotni svého důležitého obránce vyměnit.