Kdy se vrátí zpět do hry? Za pár týdnů, říká Rozsíval

19. 10. 2015, 18:10 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zotavování Michala Rozsívala ze zlomeného kotníku se chýlí ke konci, ale stále je potřeba hodně práce, aby se český veterán mohl vrátit zpět do sestavy Chicago Blackhawks.

Ačkoli byl na sobotním ranním tréninku Chicaga, má pouze něco okolo 85 % původního rozsahu pohybu ve svém levém kotníku. Sedmatřicetiletý zadák vstoupil do nového ročníku na listině dlouhodobě zraněných hráčů, ve které musí hráč zůstat nejméně 24 dnů a 10 utkání, ale je pravděpodobné, že tam zůstane Rozsíval déle, než je požadované minimum.

„Nemohu vám říci, jak dlouho budu ještě mimo, ale rozhodně nejsem právě teď připraven. Může to trvat dalších několik týdnů, než budu moci nastoupit do utkání,“ řekl Rozsíval pro televizní stanici CSN Chicago.

Michal Rozsival
MICHAL ROZSÍVAL CHI
Obránce
Základní část 2015/16
GP: 0 | G: 0 | A: 0 | Body: 0
Střely: 0 | +/-: 0
Přesto už udělal od tréninkového kempu významné pokroky. V té době měl otok kotníku a postižená oblast byla ztuhlá. Rozsíval si zranění přivodil 7. května ve čtvrtém utkání druhého kola vyřazovacích bojů proti Minnesotě, operaci pak podstoupil o méně než týden později.

V září podepsal s Blackhawks novou roční smlouvu se základním platem 600 tisíc dolarů, která mu může na základě výkonnostních bonusů přinést dalších 200 tisíc dolarů.