New Jersey a Columbus údajně pracují na výměně

22. 10. 2015, 09:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Víme, že se budeme opakovat už tak nejméně potřetí, ale obránci jsou na letošním přestupovém trhu zatím nejhledanějším zbožím. A nejinak je tomu v hledáčku trápících se Columbus Blue Jackets, kteří kvůli sedmi prohrám v řadě dokonce najali Johna Tortorellu na pozici hlavního trenéra, aby tým pozvedl, kteří mají zálusk na úlovek z obranných řad New Jersey. Informaci přinesl s odkazem na nejmenovaný zdroj deník Columbus Dispatch.

Ďáblové by rádi získali z útoku Blue Jackets útočníka z prvních dvou formací, aby posílili svoji ofenzivní silu, zatímco Columbus se zoufale snaží zlepšit svoji defenzivu. Podle deníku Blue Jackets chtějí získat obránce Devils Adama Larssona (na fotce), který 25. července podepsal s New Jersey novou šestiletou smlouvu na 25 miliónů dolarů.

Výměnou za něj by vedení klubu bylo ochotno nabídnout více hráčů, mezi nimiž by mohl být i útočník Cam Atkinson. Tento šestadvacetiletý Američan byl probírán v souvislosti s přestupovými spekulacemi těsně před uzávěrkou přestupů, ale před ní se s klubem dohodl na tříletém kontraktu s hodnotou 10.5 miliónů dolarů. A Devils byli jedním z týmů, které o něj projevily zájem.

O čtyři roky mladší Larsson, kterého Devils draftovali z celkové čtvrté pozice v roce 2011 a od něhož se očekávalo, že bude v budoucnosti oporou obranných řad, nevstoupil do kariéry v NHL úplně ideálně, ale pomalu se začíná vyvíjet v obránce hrajícího v prvním páru.