Vymění New Jersey Gelinase?

10. 11. 2015, 15:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hodně týmů hledá na letošním přestupovém trhu kvalitního obránce, na což samozřejmě reagují i týmy, které můžou právě takového hráče nabídnout a získat za něj kvalitní posilu do ofenzivy. O něco podobného se teď pokoušejí New Jersey Devils, kteří jsou zatím překvapením letošního ročníku. Podle deníku Ottawa Sun se totiž právě klub z Newarku snaží vyměnit zadáka Erica Gelinase.

Přestože podle deníku se generální manažer Ďáblů Ray Shero do žádných výměn nehrne, Gelinase využívá jako návnadu pro kluby, které hledají posily do svých obranných řad. Devils totiž už podle dřívějších informací projevili zájem o útočníka Columbusu Cama Atkinsona, ale výměna rozhodně není bezprostřední. Šestadvacetiletý Američan byl s New Jersey spojován minulý týden a také minulou sezónu v souvislosti s uzávěrkou přestupů.

Jak jsme již zmínili, hodně týmů se snaží získat hráče do své defenzivy, která se v moderní NHL stává měřítkem úspěchu a neúspěchu. Vítězové Stanley Cupu v posledních letech totiž vždycky spoléhali na kvalitní obranu a většinou zvítězil tým s lepším gólmanem a defenzivou, která více podporovala své útočníky. A Gelinas, čtyřiadvacetiletý Kanaďan, si v loňském ročníku připsal v 61 utkáních 19 bodů, letos zatím zaznamenal v deseti střetnutích tři body, takže by ve svém věku mohl být kvalitní posilou. Vedle dobrých ofenzivních hráčů, kterými Devils zas tolik nedisponují, by mohly jeho výkony ještě porůst.