Yandle nespěchá s vyjednáváními o nové smlouvě

13. 11. 2015, 20:40 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Obránce Rangers Keith Yandle, který je v posledním roce své smlouvy, ještě stále nezačal vyjednávání o prodloužení svého působení v newyorském klubu. Někdo by si tak mohl myslet, že co nevidět musí rozhovory brzy začít. Ale podle deníku New York Post to nevypadá, že by se do toho jedna ze stran nějak extra hrnula.

„Neměli jsme ještě s Rangers žádná vyjednávání. Neexistuje žádný harmonogram, pokud jde o další kroky," řekl deníku Yandleův agent Jerry Buckley. „Vím, že Keithovi se v New Yorku líbí, líbí se mu tým, ale jediné, na co se soustředí, je, aby měl dobrý rok a vyhrával. Nechci předvídat, jestli tu je nějaká deadline, do kdy může Keith podepsat smlouvu. Obě strany budou mít jasnější představu o tom, jak chtějí dál pokračovat, na konci letošního roku.“

Yandle byl do Rangers vyměněn z Arizony minulou sezóně ve výměně, ve které přišel do Coyotes i mladík Anthony Duclair, obránce John Moore a dvě volby v předních kolech draftu. V 15 letošních utkáních si rodák z Bostonu připsal jeden gól a osm asistencí.

Keith Yandle
KEITH YANDLE NYR
Obránce
Základní část 2015/16
GP: 16 | G: 1 | A: 8 | Body: 9
Střely: 28 | +/-: 7
Sám Yandle zopakoval to, co řekl jeho agent: tedy že se jednoduše soustředí na to, aby vyhrával. „Soustředím se jen na zápasy. Jsem typ člověka, který nechává obchodní záležitosti na svém agentovi. Nic zatím neupoutalo moji pozornost (co se týče jednání o novém kontaktu), a to mi vyhovuje.“

Zámořská média se domnívají, že Yandle nepůjde pod 5.25 miliónů dolarů ve svém příštím kontraktu, což by mohlo být pro Rangers trošku složité, museli by totiž najít dostatek místa pod svým platovým stropem. Kojoti už teď platí polovinu Yandleova platu, který aktuálně činí 5.75 miliónů dolarů. „Je tam hodně věcí, jež si musíme vyjasnit. Rozumíme tomu. Takže prostě nechme tento rok dojít do konce,“ dodal agent devětadvacetiletého Američana.