Edmonton chce údajně vyměnit obránce

26. 11. 2015, 14:45 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jakmile se Justin Schultz plně uzdraví a vrátí se ze zranění, budou Edmonton Oilers mít na soupisce hned devět obránců, což samozřejmě vyvolává spekulace o možné výměně. Znovu je má na svědomí našim čtenářům již známý deník Ottawa Sun. Podle něj se totiž generální manažer Oilers Peter Chiarelli poohlíží na přestupovém trhu s nabídkou, ve které je ochoten vyměnit některého ze svých zadáků.

Edmonton si údajně pohrával s myšlenkou, že by vytrejdoval svého bývalého kapitána Andrewa Ference, jemuž z jeho smlouvy zbývá po letošním ročníku ještě jeden rok s platem 3.25 miliónů dolarů. Bývalý obránce Bostonu však vlastní ve svém kontraktu klauzuli o nevyměnitelnosti, a musel by tak potvrdit jakoukoliv výměnu, jež by chtěli funkcionáři klubu uskutečnit.

Chiarelli však podle dostupných zpráv může vyměnit i útočníka, nabízí se zejména Teddy Purcell, ale pravděpodobnější je varianta s obráncem. A jelikož spousta týmů na letošním trhu kvalitního zadáka hledá, může mít bývalý GM Bruins celkem pilno, tedy co se telefonátů od ostatních klubů týče.