Kdo odejde kvůli smlouvám pro Ladda a Byfugliena?

28. 11. 2015, 16:10 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V poslední době se v kuloárech NHL objevuje čím dál tím více spekulací v souvislosti s výměnou různých obránců. Tu poslední přinesla zámořská média nedávno a týká se zadáka ve službách Winnipegu Tobiase Enstroma, kterého podle deníku Ottawa Sun Jets nabízejí ostatním klubům už celkem dlouho.

Jednatřicetiletý Švéd, jehož plat činí relativně vysokých 5.75 miliónů dolarů, má po této sezóně smlouvu ještě na jeden rok, po němž by se může stát nechráněným volným hráčem. Deník navrhuje, že pokud Winnipeg chce prodloužit s dalším obráncem Dustinem Byfuglienem, musí vyměnit Enstroma, aby našel dostatek místa pod platovým stropem.

Na nový kontrakt čeká další důležitý muž: kapitán Andrew Ladd, jenž se stejně jako Byfuglien může stát v červenci 2016 nechráněným volným hráčem, což by vzhledem k důležitosti obou hokejistů nechtěli Tryskáči dopustit. Na druhou stranu, Enstrom nepodává tak špatné výkony, ve 24 utkáních sice zaznamenal pouhých osm bodů, ale +10 v tabulce pravdy svědčí o tom, jak důležitý pro defenzivu Jets je.