Pomůže to? Flyers přesunuli Voráčka na druhé křídlo

15. 12. 2015, 22:30 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jakub Voráček, který loni dlouho bojoval o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče sezóny, zažívá letos opravdu mizérii. Zatímco loni si v 82 utkáních připsal 81 branek za 22 gólů a 59 asistencí, letos se trápí a ve 30 duelech dokázal pouze jednou skórovat, k tomu pak přidal 15 asistencí. Philadephia zkoušela ho oddělit od Claudea Girouxe, ale ani to nefungovalo. Jaký je tedy další krok trenérů, aby rodáka z Kladna nakopli?

Změnit jeho pozici. To znamená, že Voráček se posouvá z pravého křídla na to levé a bude hrát ve formaci vedle Seana Couturiera a Waynea Simmondse. „Bude to nová výzva a samozřejmě tam bude trochu jiné načasování. Musím se tomu prostě přizpůsobit a najít způsob, jak být produktivní,“ řekl šestadvacetiletý forvard.

Přestože mají Letci relativně průměrnou bilanci 12-12-6, ztrácejí na postupové Devils pouhé čtyři body, takže Voráčkova neproduktivita jim zase tak neuškodila. Jestli se posun Voráčka na druhé křídlo nějak projeví v praxi, zjistíme už dnes v noci, kdy Flyers hostí Carolinou. Právě proti ní dal Voráček svůj jediný gól sezóny, tak snad se mu na to povede navázat.