MacKinnonovi končí po sezóně smlouva, s novou zatím nespěchá

23. 12. 2015, 16:45 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už třetí ročník v NHL si kroutí útočník Colorada Nathan MacKinnon. Po přelomové první sezóně, ve které odehrál všech 82 zápasů se ziskem 63 bodů a za kterou získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka, sice loni prožil horší rok, což však způsobila i zranění a horší hra celého týmu, avšak letos znovu potvrzuje, proč si ho generální manažer Joe Sakic vybral na draftu z prvního místa. V 35 duelech stihl nasbírat solidních 29 bodů (10+19). Výsledky a výkon týmu však nebudou v letošním ročníku jedinou věcí, která bude dvacetiletého Kanaďana zajímat. Bude se totiž muset zabývat i novým kontraktem.

Rodák z Halifaxu je totiž v posledním roce své tříleté nováčkovské smlouvy, ale ani on ani klub se prodloužením zatím příliš nezabývali. Pokud bude MacKinnon pokračovat ve sbírání bodů svým současným tempem, má slušnou šanci si stanovit nové kariérní maximum, což by mohlo v případných vyjednáváních hrát důležitou roli. Podle zdroje blízkého celé situaci se rozhovory o novém kontraktu ještě pořádně nerozjely, začít by měly až v dalším průběhu sezóny.

Nathan MacKinnon
NATHAN MACKINNON COL
Centr
Základní část 2015/16
GP: 35 | G: 10 | A: 19 | Body: 29
Střely: 107 | +/-: 3
Ani jedna ze stran tak na novou smlouvu nespěchá, MacKinnon by se navíc po 1. červenci stal chráněným volným hráčem, takže přednostní právo na něj mají stále Laviny. Kanadský centr by mohl teoreticky požadovat osmileté prodloužení, což je maximální délka podle platné kolektivní smlouvy, ale je pravděpodobné, že nová smlouva bude kratší. Avalanche se budou pravděpodobně inspirovat u podobně talentovaných hokejistů a u jejich kontraktů, které obdrželi po vypršení jejich nováčkovských smluv.

zdroje: thefourthperiod.com