Kdy začne Doan jednat o novém kontraktu?

24. 12. 2015, 09:45 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože oslavil v říjnu už svoje 39. narozeniny, je kapitán Coyotes Shane Doan stále velmi platným hráčem. Kanadský útočník, který zažil ještě dobu původních Winnipeg Jets, ze kterých po přestěhování v roce 1996 vznikli Phoenix Coyotes (nyní Arizona), totiž zažívá jednu ze svých povedenějších sezón. Sice už neboduje tak jako v minulosti, ale svým přístupem je stále lídrem Kojotů, kteří na desátém místě Západní konference ztrácejí na postupové pozice pouhý bod. Kromě postupu do vyřazovacích bojů však musí Doan přemýšlet i o své budoucnosti. Letos mu totiž končí kontrakt. Ale jak je vidno, moc se tím nezabývá.

Doan je v posledním ročníku svého čtyřletého kontraktu, ale místo vyjednáváních uprostřed ročníku se jak klub, tak hráč dohodli na posezónních rozhovorech. Příští červenec se však může rodák z Halkirku stát nechráněným volným hráčem (UFA).

Generální manažer Arizony Don Maloney se k tomuto tématu vyjádřil i v rozhovoru pro kanadskou televizní stanici Sportsnet. Řekl v něm, že obě strany spolu nedávno mluvily a dohodly se na tom, že další vyjednávání budou odsunuta do doby, než bude jasno, jak sezóna pro Kojoty skončí.

Shane Doan
SHANE DOAN ARI
Pravé křídlo
Základní část 2015/16
GP: 24 | G: 8 | A: 6 | Body: 14
Střely: 50 | +/-: -7
„Před pár týdny jsme mluvili s jeho agentem. Rozhodli jsme se, že situaci vyhodnotíme na konci roku. Tehdy uvidíme, jaký na to má on názor,“ řekl Maloney pro novináře Elliottea Friedmana. „Shane Doan tady zůstane tak dlouho, jak bude on sám chtít.“

V současném kontraktu má Doan průměrný roční výdělek 4.55 miliónů dolarů, jeho současný plat v letošní sezóně je však 5.3 miliónů. Zároveň má Kanaďan ve svém kontraktu plnou klauzuli o nevyměnitelnosti, které se pravděpodobně nevzdá, i kdyby Arizona neměla k 29. únoru šanci postoupit do play off. Stát se ale může cokoli, klauzule se koneckonců vzdávají hráči často až na poslední chvíli.

zdroje: thefourthperiod.com