Flyers chtějí zeštíhlit obranné řady. Dokáží vyměnit MacDonalda?

27. 12. 2015, 17:22 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože se Flyers rozhodně neřadí mezi nejlépe bránící týmy, objevují se v zámořských médiích informace, že Philadelphia je na přestupovém trhu velmi aktivní, a to zejména v souvislosti se svými obránci. Podle serveru thefourthperiod.com se generální manažer Letců Ron Hextall už dlouho snaží vyměnit obránce Lukea Schenna, podobně na tom je i přeplacený Andrew MacDonald.

Hextall dokonce už dříve veřejně přiznal, že jeho mužstvo má příliš mnoho zadáků, a poznamenal, že klub s tím musí něco udělat, výměnu však nijak nenaznačil. Během brzké doby se situace posune ještě dál, protože se očekává, že klub aktivuje z listiny dlouhodobě zraněných hráčů veterána Marka Streita. Ten byl sice taky jedním z hráčů, o němž se na začátku sezóny v souvislosti s odchodem spekulovalo, ale zároveň se jedná o vyspělého obránce se skvělou rozehrávkou, kterého tým potřebuje.

Největším tématem tak asi i nadále zůstává přeplacený MacDonald. Osmadvacetiletý Kanaďan, který v dubnu 2014 podepsal s Flyers šestiletý kontrakt s celkovou hodnotou 30 miliónů dolarů a momentálně bere, a to i na farmě, kam byl v říjnu poslán poté, co si ho nikdo nestáhl z listiny volných hráčů, neuvěřitelných 4.5 miliónů dolarů, přitom za první tým letos odehrál pouhé jedno utkání bez zisku jediného bodu. Hextall se ho snaží vyměnit už dlouho, ale který tým by chtěl získat trápícího se hráče, jehož plat vzroste v příštích sezónách až na 5.75 miliónů a který hraje na farmě?

Vypadá to, že výměna MacDonalda se zdá nepravděpodobná, pokud se to však Flyers nepodaří nyní, budou se o to znovu pokoušet na červnovém draftu nebo pak v létě. Druhým probíraným obráncem je Luke Schenn, který si v 25 zápasech připsal pouhých pět bodů (2+3) a kterému v létě končí jeho pětiletá smlouva na 18 miliónů dolarů.

Pokud se poohlédneme po jiných pozicích, tak v ohrožení výměny by také mohli teoreticky být útočníci Vincent Lecavalier, Brayden Schenn, R.J. Umberger a Sam Gagner.

zdroje: thefourthperiod.com