Nové smlouvy pro Zuckera a Dumbu? Zatím ne

29. 12. 2015, 16:00 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mladí hráči jsou důležití v každém týmu a v mnoha případech mohou být i klíčovými postavami v klíčových momentech. Proto si je každý generální manažer chce ponechat po co nejdelší dobu. Ví to i minnesotský Chuck Fletcher, ale zatím to vypadá, že se smlouvami pro třiadvacetiletého útočníka Jasona Zuckera a pro jednadvacetiletého obránce Matta Dumbu nijak nespěchá.

Zatímco šestadvacetiletý zadák Jared Spurgeron už (21. prosince) nový, čtyřletý, kontrakt s celkovou hodnotou 20.75 miliónů dolarů dostal, tak Zucker s Dumbou stále čekají. A podle toho, co deníku Minneapolis Star-Tribune řekl Fletcher, si ještě chvíli počkají. Podle něj totiž dohoda ani s jedním hráčem není záležitostí blízké budoucnosti.

„Tihle dva jsou stále mladí hráči, kteří se snaží najít svoji pozici, svoje místečko v týmu a ustanovit si svoji hru. Uvidíme. Možná to potrvá trochu déle,“ řekl o víkendu osmačtyřicetiletý Kanaďan.

Ani Zucker se údajně prodloužením svého kontraktu příliš nezabývá, spoléhá tak na to, že pokud bude dobře hrát hokej, smlouva se dostaví. Sám už dříve řekl, že pokud se začne o tyto věci starat, nevyvine se to nakonec tak, jak by chtěl.

Zucker i Dumba se můžou v červenci stát chráněnými volnými hráči, takže Wild na ně budou mít stále přednostní právo. Nabízí se tu i varianta výměny, ale vzhledem k tomu, že oba to jsou mladí perspektivní hráči, kteří nehrají vůbec špatně, existuje tato možnost jen v mezích scifi.

zdroje: thefourthperiod.com