Zůstane Boedker v Arizoně?

30. 12. 2015, 11:00 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Je mu stále 26 let, ale v sestavě Arizony patří mezi ty zkušenější. Letos mu však končí smlouva, a protože patří tento dánský útočník mezi opory Kojotů, není pochyb o tom, že smlouvu s ním klub bude chtít podepsat. O kom je řeč? O Mikkelu Boedkerovi, který s 28 body ve 35 utkáních vede kanadské bodování týmu.

Rodák z dánského města Brondby si letos vydělá díky roční smlouvě, kterou podepsal na začátku července, a vyhnul se tak arbitráži, 3.75 miliónů dolarů. Jeho příští, s velkou pravděpodobností víceletá, smlouva mu zajistí plat minimálně okolo 4 miliónů. Pokud s ním generální manažer Don Maloney neprodlouží do uzávěrky přestupů, případně zjistí, že kvůli něčemu s ním nemůže prodloužit, může se ho pokusit vyměnit. Zatím ale plánuje v brzkých týdnech začít první vyjednávání o novém kontraktu.

Což by mohlo hrát do karet hned několika týmům. Zájem by o něj totiž mohli mít například Montreal Canadiens, Detroit Red Wings nebo velmi dobře hrající Florida Panthers. Bude dosti záležet, jakou protihodnotu který z týmů nabídne.

zdroje: thefourthperiod.com