Parenteau zatím nepřemýšlí o své budoucnosti v Torontu

01. 01. 2016, 14:00 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Za poslední tři sezóny vystřídal už tři kluby a vypadá to, že dvaatřicetiletý útočník P.A. Parenteau se neusadí ani v Torontu. V něm sice nasbíral ve 36 dosavadních utkáních slušných 19 bodů (oproti loňskému ročníku v dresu Montrealu), ale vzhledem k tomu, že přestupové spekulace zmiňují často i jeho jméno, lze očekávat, že do uzávěrky přestupů (21:00 SEČ, 29. února) změní dres.

A co na to sám rodák z kanadského Hullu? Nestará se o to a podle svých slov ho tato otázka, co by se mohlo stát v příštích týdnech, ani neznepokojuje. Maple Leafs by ho mohli vyměnit například za nějakou vysokou volbu v draftu nebo nějakého prospekta. Po sezóně se však Parenteau s největší pravděpodobností stane nechráněným volným hráčem a bude si muset hledat nového zaměstnavatele.

„Ani o tom nepřemýšlím. To je upřímná odpověď. V téhle sezóně jdu ode dnu ke dnu, to jsem si řekl před jejím začátkem. Přemýšlím o týmu, ve kterém právě teď hraju, a jdu od střídání ke střídání. Uvidíme, kam mě to zavede,“ řekl Parenteau pro deník Toronto Sun.

Bývalý křídelník Avalanche, Islanders nebo Blackhawks se stane společně s útočníky Bradem Boyesem, Shawnem Matthiasem a Michaelem Grabnerem, obráncem Romanem Polákem a brankářem Jamesem Reimerem volnými hráči bez omezení a u všech se očekává, že by mohli být do uzávěrky přestupů vyměněni.

Ale toto nejsou jediní hráči v trápící se sestavě Leafs, kteří by mohli klub opustit. Spekuluje se i v souvislosti s týmovými oporami, kterými jsou například kapitán Dion Phaneuf, centr Tyler Bozak nebo útočníci Daniel Winnik a Joffrey Lupul.

zdroje: thefourthperiod.com