Columbus aktivní v přestupových rozhovorech

06. 01. 2016, 10:00 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Blue Jackets jsou beznadějně na dně NHL a vzhledem k tomu, že se jim zranili oba stálí brankáři Sergei Bobrovsky a Curtis McElhinney, to s nimi nevypadá vůbec dobře. A tak se logicky dostávají ke slovu přestupové spekulace, které se od začátku sezóny spojují hlavně s útočníkem Ryanem Johansenem, na jehož jméno se ptá hned několik klubů. Podle nejnovějších zámořských zdrojů existuje v sestavě Modrokabátníků mnoho dalších hráčů, kteří by mohli před uzávěrkou přestupů odejít.

Generální manažer Columbusu Jarmo Kekalainen je na přestupovém trhu hodně aktivní a snaží se pokračovat v rozhovorech s ostatními kluby, které mají zájem o jeho hráče. Zatímco Johansen vzbuzuje v rámci celé NHL zájem několika klubů a spousta odborníků i fanoušků očekává, že by mohl být vyměněn, a to buď do 29. února, nebo potom případně v létě, tak odejít můžou i další hokejisté.

Mezi ně patří například veterán Scott Hartnell, jenž v letošním ročníku podává skvělé výkony a zaujal několik generálních manažerů. Třiatřicetiletý Kanaďan však má v kontraktu klauzuli o nevyměnitelnosti, a musel by tak s každou případnou výměnou souhlasit.

Stejně tak může odejít i útočník Cam Atkinson, o němž se v souvislosti s trejdy spekulovalo už v loňské sezóně a na začátku té letošní. Měnit zaměstnavatele by mohli i zkušení obránci Jack Johnson a Fedor Tyutin, tedy pokud o ně bude v lize zájem.

zdroje: thefourthperiod.com