Capitals se začínají chystat na play off, hledají centra

06. 01. 2016, 18:30 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Capitals si podmaňují Východní konferenci a ukazují, že v posledních sezónách čím dál tím více myslí na trofej nejcennější, totiž Stanley Cup. V play off se však klubu z hlavního města příliš nedaří, zejména když v cestě stojí hráči New York Rangers, na kterých Washington už několikrát skončil. Týmu kapitána Alexandera Ovečkina jde v letošním ročníku jak ofenziva, v níž jsou v celé NHL lepší už jenom Dallas Stars, tak defenziva, v níž patří Caps dokonce mezi úplnou špičku ligy, a to zejména díky brilantním výkonům Bradena Holtbyho. Člověk by si tak řekl, že generální manažer Brian MacLellan vlastně nemusí před uzávěrkou přestupů nikoho hledat. V tom by se ale mýlil.

MacLellan podle zámořských zdrojů, které cituje server thefourthperiod.com, sice prohledává přestupový trh, avšak výměna se v blízké době prozatím neočekává. Podle deníku Washington Post mají Capitals pod platovým stropem místo okolo 4.6 miliónů dolarů, což je však způsobeno, že obránce Brooks Orpik je na listině dlouhodobě zraněných hráčů.

Přestože sestava Washingtonu, kterou si můžete prohlédnout na tomto odkaze, vypadá velmi silně a zejména první dvě útočné formace vzbuzují silný dojem, hledá vedení klubu centra do třetí formace. Na něm hraje momentálně Marcus Johansson, ale ten umí zahrát i na levém křídle. To by znamenalo, že šestatřicetiletý Jason Chimera by musel do čtvrtého útoku, kde by plnil zejména defenzivní úkoly. Capitals mají v plánu vytříbit svoji sestavu do posledního puntíku, aby byla připravena do play off. Pokud se jim to podaří, můžeme Washington považovat za jednoho z největších favoritů na letošní Stanleyův Pohár.

zdroje: thefourthperiod.com