Kopitarova smlouva je už skoro podepsaná, řeší se jen plat

15. 01. 2016, 16:50 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vyjednávání Anžeho Kopitara s Los Angeles o nové smlouvě jsou v posledních dnech společně se situací ohledně Jonathana Drouina pravděpodobněji nejprobíranějšími tématy v celé lize. Slovinský útočník se podle zámořských zdrojů má v blízkých hodinách, popřípadě dnech, dohodnout na novém osmiletém kontraktu s hodnotou 80 miliónů dolarů. Podle jiných zdrojů se však ve vyjednávání objevil zátaras a podle Darrena Dregera z TSN jsou obě strany téměř ve slepé uličce.

Dreger uvedl, že některé položky nového kontraktu už jsou vyjednány, ale další se ještě musí dořešit, podle některých zdrojů je to právě otázka platu, který by se měl pohybovat kolem 10 a 10.5 miliónů dolarů (tedy podle Kopitara), ovšem Králové požadují snížení na částku kolem 9.75 miliónů za rok. Je nejasné, jaká ze stran by měla ustoupit, ale pravděpodobnější varianta je, že se obě strany dohodnou na nějakém kompromisu.

Kopitar a Kings vyjednávají už více než šest měsíců. Pokud by se autor 35 bodů ve 42 zápasech letošního ročníku rozhodl zkusit trh s volnými hráči, což není příliš reálná varianta, jeho kontrakt by nemohl podle nové kolektivní smlouvy přesáhnout délku sedmi let. Kdyby však podepsal s Los Angeles, osm let by přípustných bylo.

Jestliže by se zároveň potvrdily spekulace o platu, byl by ten jeho třetí nejvyšší v celé NHL, víc by vydělávala jenom chicagská dvojice Jonathan Toews a Patrick Kane (10.5 miliónů dolarů). V současné sestavě Kings by se pak stal nejlépe placeným hráčem vůbec, a překonal by tak Drewa Doughtyho, jehož roční gáže činí sedm miliónů.

Kopitarův kontrakt a především jeho platové podmínky by mohly mít také velký vliv na vyjednávání okolo kapitána Tampy Bay Stevena Stamkose, který také stále čeká na novou smlouvu. Podobně jako dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, tak i kanadský kanonýr se může v létě stát neomezeným volným hráčem.

zdroje: thefourthperiod.com