Dallas se zajímá o Phaneufa

25. 01. 2016, 18:15 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
O odchodu kapitána Toronta Diona Phaneufa se hojně spekuluje už několik sezón, ale zatím jsme se ho nedočkali. Zatímco loňskou uzávěrku přestupů se jeho jméno skloňovalo zejména v souvislosti s Detroitem, letos se o třicetiletého obránce zajímá nejvíce jiný klub, Dallas. Ten totiž hledá do svého ofenzivního celku posily do obranných řad, které jsou v blížících se vyřazovacích bojích velmi důležité. Podaří se jim ulovit Phaneufa?

Podle několika zámořských zdrojů vyjednávání mezi Stars a Leafs probíhají a s blížící se uzávěrkou přestupů by se mohla ještě zintenzivnit. A protože generální manažer Dallasu Jim Nill má na přestupovém trhu o obránce do Top 4 velký zájem, je schopen nabídnout Torontu na oplátku i nějaké zajímavé hráče. Už relativně dlouho se oba kluby navzájem "skautují", ostatně i na zápase Toronta proti Montrealu byli přítomni dva zástupci Dallasu.

Phaneufovi zbývá z jeho obřího kontraktu ještě pět sezón s průměrným ročním platem 7 miliónů dolarů. Ve smlouvě má zároveň zakomponovanou klauzuli o nevyměnitelnosti, ale jen omezenou, která spočívá na principu, že hráč si vybere 12 týmů, do nichž chce být vyměněn.

Stars se o Phaneufa zajímali i v loňském ročníku, ale nakonec nebyli tím klubem, s nimž by probíhala hlavní jednání. Ostatně v té době nebylo nijak jisté, zda se do bojů o Stanley Cup vůbec probojují, zatímco letos, pokud nepřijde nějaký velký kolaps, si o stříbrnou trofej velmi pravděpodobně zahrají.

O rodáka z Edmontonu se údajně zajímali i zástupci Los Angeles, ale jak se zdá, tak ti jsou z kruhu ven. Dallas však bude muset pravděpodobně buď vyměnit hráče s větším platem, nebo nějakým způsobem donutit Leafs, aby si ponechali alespoň část Phaneufova platu.

zdroje: thefourthperiod.com