Kindl zpět do Detroitu

05. 02. 2016, 20:00 » Češi v NHL - Autor: Patrik Toula

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Rudá křídla z Detroitu povolali před pár dny (2. února) českého obránce Jakuba Kindla z Grand Rapids Griffins, týmu Americké hokejové ligy.

Jakub Kindl byl na detroitskou farmu přesunut 11. ledna tohoto roku. V devíti odehraných zápasech si zde připsal tři body (2+1) a dvanáct trestných minut. Český rodák přišel do Red Wings v sezóně 2009/2010 a v pouhých 28 letech má již na kontě 271 odehraných zápasů. Během nich si připsal 67 bodů. Tuto sezónu se zatím objevil ve 23 utkáních. V listopadu proti Torontu dosáhl na svůj první vítězný gól v prodloužení v NHL.

Český obránce ze Šumperka se však zatím v sestavě Rudých křídel neobjevil. Od jeho povolání do Detroitu tým prohrál ve čtvrtečním zápase na ledě Tampy 3:1. Dnes v noci utrpěl porážku na ledě Floridy 6:3. Utkání s Tampou odchytal Petr Mrázek, dnes se do klece postavil Jimmy Howard. Detroit se zatím drží na sedmé příčce Východní konference. Od nepostupového místa ho dělí jediný bod. Trenér Red Wings Jeff Blashill se zatím k Jakubovu startu a nástupu na led nijak nevyjádřil. S devíti obdrženými góly z posledních dvou utkání je snad pouze otázkou, kdy dostane český obránce šanci.