O Hudlera je v lize zájem. Kam všude by mohl být vyměněn?

06. 02. 2016, 10:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V podstatě všechny kanadské týmy (ano, po dobrém startu nyní i Montreal) zažívají v letošní sezóně krušné časy. Pokud by zítra začínaly vyřazovací boje, nevidělo by boje o Stanley Cup žádné město nacházející se mimo území Spojených států. Jedním z největších zklamání jsou bezpochyby hráči Calgary, kteří loni dokázali postupové místo vybojovat a postoupit až do druhého kola. Letos má však téměř nezměněný tým ve 49 utkáních 47 bodů a na osmičku nejlepších na Západě ztrácí osm bodů. Ruku v ruce se špatnými výkony Flames jdou i výkony jednotlivých hráčů a bohužel i jednoho z největších tahounů Jiřího Hudlera. I přesto se však o něj zajímá na přestupovém trhu relativně velké množství týmů.

Dvaatřicetiletý Čech totiž stále čeká na novou smlouvu, a pokud ji do 1. července s nikým nepodepíše, stane se nechráněným volným hráčem. Vyjednávání s Flames sice nějaká údajně byla, ale podle zámořských zdrojů neprobíhala nijak intenzivně, a všechno tak míří k tomu, že by Hudler měl být do 29. února, na kdy je naplánována i uzávěrka přestupů, vyměněn. Potvrzují to zprávy několika kanadských médií.

Rodák z Olomouce nezažívá, podobně jako mnoho jeho spoluhráčů, úplně ideální ročník. Po loňské přelomové sezóně, ve které si vylepšil kariérní maxima v počtu branek (31), asistencí (45) a logicky i bodů (76) a v Las Vegas pak převzal i Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče ligy, dokázal v letošních 42 zápasech zapsat do statistik 26 bodů za pouhých šest branek a dvacet asistencí. Na vině může být i jeho ne tak častá střelba, oproti loňským 158 pokusům vystřelil letos zatím jen 64krát, a to přitom loni odehrál 78 utkání.

Jiri Hudler
JIŘÍ HUDLER CGY
Centr
Základní část 2015/16
GP: 42 | G: 6 | A: 20 | Body: 26
Střely: 64 | +/-: -5
Nemůžeme však ze všeho vinit jenom Hudlera, vynikajícím dojmem nepůsobí na ledě celý tým, který sice doma hraje konstantně celkem dobře (měl i docela dlouhou sérii bez porážky), ale venku podává prachbídné výkony, s nimiž nemůže na postup pomýšlet. Se 47 body je navíc Calgary druhým nejhorším týmem ligy, i když stejný bodový zisk mají další čtyři kluby (Winnipeg, Edmonton, Buffalo a Toronto).

Momentálně léčí Hudler zraněné tříslo, ale od návratu do sestavy ho dělí už jenom dny. Ovšem týdny ho dělí od mnohem důležitější události - potenciální výměny. Zájem o něj opravdu velký, vždyť podle dostupných informací si na něj dělají zálusk v Pittsburghu, Ottawě, Minnesotě a v New Yorku, konkrétně v Brooklynu. Právě Islanders by ho mohli vyměnit za probíraného obránce Travise Hamonica, jenž v listopadu z osobních důvodů požádal o výměnu právě do nějakého kanadského týmu v oblasti, kde hraje i Calgary.

zdroje: thefourthperiod.com; statistiky se počítají do 6.2., 00:00