Budou Caps zbrojit? Ve hře je prý Hamhuis

11. 02. 2016, 16:15 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když jsem začínal sledovat Národní ligu, platilo pravidlo říkající, že bez ostřílených veteránů nemáte šanci vyhrát Stanley Cup. To se sice v posledních letech poměrně změnilo (týmy táhnou v play off hlavně mladí hráči), ale ne všichni se novým trendem řídí. Jedním z příkladů jsou Washington Capitals, kteří by prý rádi do svých řad přivedli před přestupní uzávěrkou zkušeného beka Dana Hamhuise.

Zkušenosti Predátora a Kosatky

Jako dvanáctka draftu 2001 sice naskočil na led až v sezoně 2003/2004, ale od té doby nastoupil do 844 zápasů, v nichž si připsal 295 bodů (52+243) a v tabulce pravdy je na 89 kladných bodech. Roku 2010 přestoupil z Nashvillu domů do Vancouveru, kterým fandil už od mala. Během své poutě v NHL zažil radost, zklamání i děsivě vypadající zranění (dělovka Boylea z voleje ho trefila přímo do tváře) a posbíral mnoho cenných zkušeností. Chybí mu ale jedno. Stanley Cup, který ale, jak se zdá, se do Vancouveru v nejbližších letech nedostane. Opustí tedy svůj milovaný klub, aby měl větší šanci získat nejslavnější hokejový pohár?

Zájem prý jeví Capitals

Příchod Barryho Trotze na střídačku Washingtonu zapůsobil jako živá voda a tým z hlavního města až neskutečně dominuje celé lize. Ale ve vyřazovacích bojích se hodí každá zkušenost, proto se Caps poohlíží po někom zkušeném a Hamhuis jim očividně padl do oka. Zacelil by chybějící díru v obraně po zraněném Orpikovi, který letos vynechal již 33 zápasů. Je sice pravda, že zraněný je i sám Dan, ovšem vypadá to na jeho brzký návrat na led. Pro Canucks by to bylo jistě uvolnění pod platovým stropem (4,5 mil. USD) a možnost přivést do týmu mladé hráče. Navíc by rodák z města Smithers (Britská Kolubie, jejíž hlavní město je právě Vancouver) nepřicházel do úplně neznámého prostředí, jelikož ho kouč Trotz vedl šest let na lavičce Nashville Predators.

Uvidíme Hamhuise stále v dresu Nucks, nebo změní klubové barvy? Odpověď budeme znát už za nedlouho a vy si můžete další přestupové spekulace přečíst v našem průběžně aktualizovaném článku.