Detroit a Deadline, Deadline a Detroit

12. 02. 2016, 09:45 » Úhel pohledu - Autor: Patrik Toula

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Blíží se nám každoroční přestupová uzávěrka. Deadline NHL je hlavně v zámoří bedlivě sledován fanoušky, hráči, trenéry, médii, agenty a všemi, kteří se jen trochu zajímají o tuto hokejovou ligu. Jak se k nákupu, prodeji a obměně kádru staví Detroit?

Pravděpodobně žádné velké změny nebudou. Red Wings se zatím již tradičně bez velkých zvratů drží v postupové osmičce. Ve Východní konferenci hájí čtvrté místo a míří do dvacátého pátého play off v řadě. To je rozhodně obdivuhodná bilance, jelikož i ty nejlepší týmy sem tam zůstanou pod postupovou branou. Viz Los Angeles a Boston minulý rok.

Nový kouč Jeff Blashill, který tuto sezónu nahradil Mika Babcocka, si uvědomuje, že trend, kdy tým v play off táhli hlavně ostřílení mazáci, není již stoprocentně v módě. Dnes se v důležitých zápasech spoléhá i na mladé hráče, kteří jsou schopni rozhodovat.

Pilíře Detroitu tvoří trio zkušených Evropanů. Pavel Datsyuk (37 let), Henrik Zetterberg (35) a obránce Niklas Kronwall (35), který je v současnosti mimo hru po operaci kolena. Většinu sezóny však jazýček vah představovaly mladé hvězdy jako útočník Dylan Larkin, který je v devatenácti letech zatím tuto sezónu nejproduktivnějším hráčem týmu. Trenér Blashill dlouho stále opakoval, že Detroit nemá stálou jedničku. Výkony Petra Mrázka ho však donutily postavit českého gólmana napevno do brány. Ve dvaceti třech letech podává neskutečné výkony a pro tým se stal možná největší oporou. Za oceánem se o něm dokonce šušká jako o možném adeptovi na Vezinovu trofej. Mladé pušky dále zastupují Justin Abdelkader (28), Tomáš Tatar (25), Danny DeKeyser (25), Gustav Nyquist (26) a další.
Online přenos z TRADE DEADLINE!:
Tak jako každou sezónu, tak i tu letošní provází uzávěrka přestupů, tzv. TRADE DEADLINE. Letos je naplánována na 29. únor, přesněji na 21:00 SEČ. Jako každý rok i v tom letošním Vás, čtenáře, budeme tímto velmi důležitým milníkem sezóny provázet pomocí našeho aktualizovaného přenosu. Letošní článek můžete nalézt zde:
Přehled přestupů a spekulací TRADE DEADLINE 2016!


Generální manažer Ken Holland by rád viděl Rudá křídla ještě silnější. Je tu ale pár obecných i konkrétních překážek. První a možná největší jsou peníze. Detroit má podle některých zdrojů k dispozici méně než 4.2 milionu dolarů, což mu neumožňuje příliš velký prostor ke změnám. Dále se tým nechystá pustit k vodě žádnou ze svých cenných opor. A v poslední řadě, Red Wings jsou k draftu trochu skeptičtí. Velmi si váží týmového ducha a raději spoléhají a vychovávají své vlastní hráče.

Nutno říci, že se ze zákulisí objevily zprávy ohledně potřeby spolehlivého obránce. V souvislosti s těmito spekulacemi se mluvilo například o ruském zadákovi Fedoru Tyutinovi, jenž má v Columbusu po této sezóně ještě další dva roky s tím, že letos si vydělává 5 miliónů dolarů, zatímco v příštích dvou letech to bude 4.75, respektive 4 milióny. Ve svém kontraktu má však klauzuli o nevyměnitelnosti, takže má v každém případě poslední slovo, kde skončí. Můžeme si však domyslet, že Detroit by pro něj byla možná lepší destinace než Columbus.