Jak dlouho bude ještě Jágr hrát?

16. 02. 2016, 15:30 » Češi v NHL - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jaromír Jágr včera oslavil své 44. narozeniny, a je tak v současnosti nejstarším hráčem NHL a můžeme podotknout i jedním stále z nejlepších. Jeho Florida na něm velmi staví, což v několika rozhovorech potvrdili i jeho spoluhráči. Především jeho mladičký kolega z formace Jonathan Huberdeau, pro kterého je velkou ctí hrát po boku takové legendy jako je právě Jágr. V letošní sezoně nasbírala šedesát osmička již 40 bodů (17 gólů a 23 asistencí) a drží se na vedoucí pozici Panthers. V historických tabulkách kanadského bodování se nachází na čtvrtém místě. Na třetím místě se nachází Gordie Howe, který má již jen o pouhých osm bodů více a na druhé okupuje slavný Mark Messier, na kterého ztrácí Jágr 45 bodů, což by mohl určitě pokořit v příští sezoně a posunout se na jeho místo za legendárního Wayne Gretzkyho.

Sám Jaromír se nechal slyšet: „Nezáleží na tom, kolik Vám je, hlavní je, jak se cítíte.“

Jágr odehrál i některá utkání přesně při svých narozeninách. Naposledy to bylo v roce 2013 ještě v dresu Dallasu proti Vancouveru, v němž ale Džegr nebodoval. Jeho neúspěšnější narozeninový den si připsal ještě v dresu Penguins v roce 1999, kdy se blýskl gólem a třemi asistencemi proti Capitals.

Již v současné chvíli patří Jaromír mezi nejstarší hráče NHL. Nejstarším hráčem v historii NHL byl již zmiňovaný Gordie Howe, jenž odehrál svůj poslední zápas ve věku 52 let a 11 dní. Dokáže ho Jaromír překonat? Myslíme si, že by nás to u českého nejslavnějšího hokejisty vůbec nepřekvapilo. Budeme mu určitě držet palce, ať mu to hraje co nejdéle, jelikož nám stále dokazuje, že má na to měřit se s nejlepšími.

Autor: Jan Krchňák