Tohle na ledě dělat nemůžu, kaje se Radko Gudas

19. 02. 2016, 22:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Radko Gudas je v poslední době, kvůli svým tvrdým hitům, v rámci celé ligy velmi probíraným hráčem. Zatímco někteří fanoušci ho za jeho tvrdé střety kritizují s poznámkami, že tohle do hokeje nepatří, tak jiní mu fandí, ať ve své tvrdé hře pokračuje. A co sám Gudas, jak se k celé situaci, kvůli které je kritizován, staví teď?

To sice ukáže až čas, ale jedno je jisté: jeho koučovi, Daveu Hakstolovi, už dochází trpělivost. „Ten zákrok nám nepomohl vyhrát zápas,“ řekl Hakstol i přes konečnou výhru týmu 6:3 pro televizní stanici CSN. „To je tak, veřejně, asi ve stručnosti vše.“

Hakstol však poté prozradil, že s pětadvacetiletým Čechem, který za svůj zákrok dostal opět trest do konce utkání, si promluvil o samotě. Protože Gudas odešel do sprch už po osmi minutách první třetiny, když přesně v čase 8:10 poslal k ledu tvrdě útočníka Devils Bobbyho Farnhama, byli Flyers donuceni po celý zbytek duelu točit jen pět obránců, což se mu samozřejmě líbit nemohlo.

Zde se tak hodí poznamenat, že v předchozích situacích, jako například v předchozím zápase proti Buffalu, si Gudas počkal "alespoň" až do třetí třetiny, stejně jako ve střetnutí proti Montrealu (2. února). Ve výčtu nesmíme zapomenout ani na prosincový headshot útočníka Sens Mika Zibanejada, za nějž byl dokonce suspendován.

Nyní však sám Gudas tvrdí, že už to pochopil: „Tohle na ledě dělat nemůžu,“ nechal se slyšet. Jak svým slovům dostojí, se teprve ukáže, ale doteď to zatím rodák z Kladna příliš neplnil.

A jste zvědavi na náš názor? Pokud ano, tak vězte, že přestože se nám tvrdá hra líbí, tak i ta má určité meze a podle videa níže je vidět, že Gudas absolutně nehrál puk a jeho zákrok byl docela zbytečný. Sám Gudas by pak dle našeho názoru měl zvážit, zda chce na úkor své tvrdé hry poškodit svoji reputaci.