Jak vzkřísit Divočáka? Poradí vám John Torchetti

22. 02. 2016, 21:20 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Nadpis našeho článku zní spíše jako z nějakého časopisu o fauně, ovšem nemusíte se bát, že jsme se vydali za hranice NHL. Řeč je o Minnesotě Wild, která po výměně koučů hraje jako znovuzrozená. Vzkřísil jí John Torchetti, který nahradil Mikea Yea.

Od porážky k porážce

Wild měli být, stejně jako již několikrát předtím, černým koněm ligy, tedy podceňovaným týmem, který překvapí nejednoho favorita. Letos však měli dlouhá období sucha a to poslední odnesl trenér Mike Yeo, když Minnesota prohrála již třináctý zápas z posledních čtrnácti.

Z Iowy do Mineapolis

Roku 2011 se stal hlavním koučem záložního celku Wild v AHL muž jménem John Torchetti. Ten samý, který od poloviny února pozvedl klub ze St. Paul a Mineapolis (dvojměstí, kde organizace NHL sídlí). Během čtyř zápasů vyhráli Divočáci pod jeho vedením všechny čtyři duely se skvělým skóre 21:8, když v posledním střetnutí přejeli Chicago v poměru 6:1 v zápasu Stadium Series.

Zkušenosti z různých lig

Dnes jednapadesátiletý rodák z Bostonu získal mnoho empirie z vedení klubů v mnoha ligách. Začínal v ECHL, do konce 90. let se ještě stihl kouknout do IHL a CHL, aby se přes asistenta kouče v Tampě stal lodivodem na farmě v San Antoniu. Netrvalo dlouho a těsně před celoroční výlukou okusil naplno NHL, když koučoval Floridu Panthers a po výluce krátce Los Angeles Kings. Následně šel trénovat juniory v QMJHL. Tam však nesetrval dlouho a další zkušenosti nabral jako asistent kouče v Chicagu Blackhawks a Atlantě Thrashers. Od roku 2011 vedl farmu Wild v AHL (krom jeho krátkého odchodu do ruské KHL).

Still perfect: @mnwild improved to 4-0-0 under John Torchetti with a big #StadiumSeries victory. pic.twitter.com/d9Qa12bZna

— NHL (@NHL) February 22, 2016



Myslíte si, že se Wild probojují do play off, na jež ztrácejí jen bod?