Napomohou Kings ke zrodu Black Knights?

06. 04. 2016, 10:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Devátý srpnový den roku 1988 je jedním z nejvýznamnějších dnů v historii NHL a vstoupil do dějin jako “Den, který změnil hokej navždy”. Hokejový svět obletěla toho rána šokující zpráva. Wayne Gretzky, nejlepší hokejista planety, byl vyměněn z Edmonton Oilers do Los Angeles Kings. The Great One se stěhoval z hokejem poblázněného města do Kalifornie, ve které byl v porovnání s Kanadou o hokej minimální zájem. Jenže Wayne rozpoutal doslova manii. Pobláznil Los Angeles a na zápasy Kings začaly chodti i hvězdy stříbrného plátna.

Vedení ligy tak začalo věřit, že by se mohl hokej na jihu Spojených států uchytit a dala zelenou zrodu mnoha nových klubů, jmenovitě Mighty Ducks of Anaheim, San Jose Sharks, Dallas Stars, Phoenix Coyotes, Colorado Avalanche, Nashville Predators, Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jackets, Florida Panthers, Tampa Bay Lightning a Atlanta Thrashers. Do jisté míry se tak dá říci, že Los Angeles Kings (společně s Edmonton Oilers) ovlivnili jedním trejdem mapu Národní ligy neuvěřitelným způsobem. Nyní se Kings chystají pomoci rozšíření hokeje do další destinace, jelikož odehrají v říjnu 2016 dva zápasy v Las Vegas.

Je moderní T-Mobile Arena zárukou?

Před několika dny byl dostavěn hokejový stadion nesoucí název T-Mobile Arena. Jeho stavba vyšla na 375 mil. USD a společnosti MGM a AEG napomohly vybavení interiéru haly. Její manažer Dan Quinn upozorňuje na výjimečný komfort stavby. “Tato budova byla navržena především pro hokej. I z vyšších míst v aréně budete schopni vidět vše,” prohlásil Quinn. Horní část totiž nebyla navržena jako většina ostatních tradičních balkónů, které můžeme vidět v mnoha arénách NHL. Má speciální vyvýšení, díky němuž budou mít všichni diváci v hale skvělý požitek ze hry.

Ani hráči nebudou nijak ochuzeni. Prostory pro domácí tým budou jedny z největších v lize. Obsahují kancelář trenérů, místnost na rozbor videa, ošetřovnu, bazén či salónek vyhrazený pro hráče. “S Billem Foleym jsme přizpůsobili zázemí potřebám NHL, což by mělo šance na udělení licence ještě zvýšit. Myslíme, že zde hráči budou mít maximální komfort,” pokračuje Quinn.

Právě v tomto budoucím chrámu Black Knights (takový by měl být dle zákulisních informací název pro nový klub, další možností jsou prý Scorpions) se představí jako první Kings. “Je to pro nás veliká čest odehrát první dva zápasy v historii haly. Opravdu se těšíme na pokračování našeho vztahu k Las Vegas a jejich fanouškům,” doplňuje Vice President klubu Luc Robitaille.

Na rozhodnutí ligy si budeme muset počkat do června (nejdéle do draftu). Chtěli byste Las Vegas v Národní lize?