Jimmy, Oh Jimmy!

07. 04. 2016, 21:22 » Úhel pohledu - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už několik týdnů bylo Rudým křídlům jasné, že se budou muset o play off „bít“ do posledního kola. To se také v těchto dnech ukazuje jako správná predikce. Poslední zápasy, především ty klíčové, však vycházejí Detroitu na jedničku a už dnes v noci může tým z Hockeytownu slavit 25. účast ve vyřazovacích bojích v řadě.

Černého Petra po naopak hrůzném konci základní části drží Boston, ale dnešní noc ukáže hodně – Bruins hostí právě Red Wings! Za úspěšnou cestou Detroitu stojí člověk, pro nějž se sezóna nevyvíjela vůbec dobře. Nepodával zrovna přesvědčivé výkony, pozici jedničky mu sebral mladý český nadějný gólman Petr Mrázek. Toho navíc nejeden zahraniční novinář pasoval na kandidáta na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře ligy…

Jenže česká zeď v bráně Red Wings se v posledních zápasech stala prostupnější než obvykle. Ve čtyřech utkáních se Mrázek nedostal nad 90% úspěšnost zákroků a Detroit nevyhrával. Tak sáhl kouč Blashill ke změně, do brankoviště se dostal Jimmy Howard.

Odchytal v podstatě každý zápas od 29. března a dokázal svůj tým dotáhnout ke čtyřem výhrám z pěti utkání. Howard zkrátka chytil příležitost „za pačesy“ a předvádí skvělé výkony. Za oněch pět zápasů má průměr obdržených branek 1.68 na jedno utkání a úspěšnost zákroků 93.7 %. V posledním představení proti Philadelphii navíc korunoval výhru čistým kontem!

Vypadá to, že se i tentokrát dostanou Rudá křídla do play off. Vsadí Blashill na zkušenost nebo na dravé mládí? Kéž by to byla druhá varianta, Mrázek by si ji přinejmenším za letošní ročník zasloužil.

Autor: Jan Laluch