Anaheim si pojistil služby obránce Sbisy o další 4 roky

09. 03. 2011, 15:30 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vedení Anaheimu Ducks prodloužilo smlouvu s obráncem Luca Sbisou o čtyři roky v celkové hodnotě $8,7 miliónu. Sbisa byl vybrán týmem Philadelphií Flyers v prvním kole draftu 2008, celkově na 19. místě. V sezóně 2008-09 nastoupil za Flyers ke 39 zápasům, v nichž si připsal sedm asistencí. O rok později již hrál za Anaheim, kde si připsal osm ostrých startů za první tým. Až v této sezóně se naplno prosadil a v dosavadním průběhu má odehraných 52 zápasů s dvěmi brankami a šesti asistencemi na kontě.

Tento mladý obránce, kterému bylo na konci ledna teprve 21 let, se stal velmi spolehlivý, tvrdě hrající obránce a to hlavně během posledních čtyř měsíců.
Poté, co prošel náročným tréninkovým kempem a měl za sebou i pobyt v nižších soutěžích, Ducks věří, že konečně našli takového obránce, jakým byl dříve Chris Pronger, vítěz MVP.

"Odvedl jsem dost práce a myslím si, že jsem pro tento kontrakt pracoval dost tvrdě," řekl v úterý po tréninku v Honda Center Sbisa. "Mám rád jistotu. Vím, kam patřím a vím, na co se tu mám zaměřit, na hokej, to je jasné."

Když už jsme zmínili jeho statistiky, nemůžeme zapomenout ani na čas strávený na ledě, kdy se v průměru na zápas dostane na led okolo 16 a půl minuty, což na tak mladého obránce je kvalitní a nejeden útočník ze třetí nebo čtvrté lajny by mu mohl závidět.
Zároveň se řadí mezi nejvíce fyzicky vybavené obránce v týmu, když je na druhém místě se 131 hity.

"Vidíme mladého hráče, který dospívá každým dnem v hráče pro NHL a myslím si, že je to něco víc než samotné dospívání," řekl trenér Anaheimu Randy Carlyle.

Sbisa se mohl v létě stát chráněným volným hráčem, ale Ducks dali přednost tomu, aby si ho pojistili na delší dobu. Příští sezónu si tak vydělá $1,2 miliónu, v sezóně 2012-13 to bude $2 milióny, v sezóně 2013-14 pak $2,6 miliónu a v posledním roce smlouvy dokonce $2,9 miliónu.

Sbisa si vylepšil svůj kredit již dříve, když začal hrát juniorský hokej s Lethbridge Hurricanes (WHL) již v 17ti letech a rok po svém draftu se již připojil k týmu Philadelphia Flyers.

Dokonce již hrál v playoff, když odehrál jeden zápas za Philadelphii Flyers a stal se tak druhým nejmladším hráčem, který se v playoff objevil.

Našel Anaheim nového "Chrise Prongera"?