Kde skončí Yeo? Calgary ho lanaří na MS, zájem má i Anaheim

12. 05. 2016, 13:55 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
O služby Mikea Yea se strhla poptávka. Pouze den poté, co se začaly objevovat zprávy, že o bývalého dlouholetého kouče Minnesoty mají zájem v Anaheimu, který získal od Wild povolení zahájit rozhovory, přichází, prostřednictvím deníku Star-Tribune, informace, že povolení dostali i zástupci Calgary Flames.

Yeo, jenž byl vyhozen v únoru letošního roku, je momentálně asistentem trenéra Billa Peterse u kanadské reprezentace na probíhajícím MS v Moskvě a Petrohradě. Generálním manažerem mužstva javorových listů je pak generální manažer Flames Brad Treliving, takže reálné základy pro tyto spekulace tu existují. Jelikož Kanada včera nehrála, tak je dost možné, že si dva zmínění pánové spolu již sedli a celou záležitost společn probrali.

Pokud dvaačtyřicetiletý Kanaďan zahájí rozhovory s Calgary, tak už bude mít v podstatě dokončené kolečko rozhovorů u všech týmů, které hledají trenéra. Už dříve se bavil také údajně bavil s Ottawou, kteá ovšem najala Guye Bouchera, pak tu máme zmíněné Ducks a Flames.

Během svého působení v týmu Divočáků byl Yeo získal reputaci kouče, který po svých svěřencích vyžaduje především plnění obranných povinností, což může být jedním z důvodů zájmu Calgary. To totiž s průměrem 3.13 inkasovaných branek na zápas obsadilo v celé NHL poslední, třicáté místo.

Ještě přidáme malé doplnění: týmy, které mají zájem zahájit s Yeem rozhovory o jeho případném působení, se musí zeptat Wild, protože ti s ním stále mají uzavřenou smlouvu.

Canada has the day off in Russia, so I'd suspect Mike Yeo sits down with #flames GM Brad Treliving. CGY has asked #mnwild for permission

— Michael Russo (@Russostrib) 11. května 2016