Scheifele chce zůstat ve Winnipegu, ale o smlouvu se nestará

14. 05. 2016, 13:05 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jeden z nejlepších současných chráněných volných hráčů ještě stále neví, a po pravě ho to zatím moc nezajímá, co se odehrává okolo vyjednávání o novém kontraktu. Místo toho se útočník Winnipegu Mark Scheifele soustředí na reprezentování Kanady na probíhajícím světovém šampionátu v Rusku.

„Dokonce vlastně nevím, co se s nimi (vyjednáváními) děje. To není moje práce. Moje práce je hrát hokej a já tu jsem, abych vyhrál zlatou medaili. Můj agent se může postarat o zbytek. Mým cílem je samozřejmě zůstat s Winnipegem co nejdéle. Uvidíme, co všechno vyjde letos v létě najevo,“ prohlásil třiadvacetiletý centr v rozhovoru pro deník Winnipeg Sun.

Rodák z ontarijského Kitcheneru prožil fantastický ročník 2015/16. Jeho Jets sice tentokrát nedokázali postoupit do vyřazovacích bojů, ovšem on sám dal v 71 utkáních 29 branek a přidal dalších 32 asistencí. Právě jeho osoba je jedním z náznaků, proč můžou být fanoušci Winnipegu při pohledu do budoucnosti optimisty. Dalším důvodem je to, že draftová loterie přisoudila Tryskáčům druhou celkovou volbu, na kterou si pravděpodobně vyberou finského talenta Patrika Lainea.

Co se týče Scheifeleova kontraktu, tak to vypadá na to, že generální manažer Kevin Cheveldayoff se pokusí vyjednat dlouholetou smlouvu, tedy velmi podobnou, jakou dostal ve Floridě Aleksander Barkov (šestiletou, 34.5 miliónů dolarů) nebo v Columbusu Boone Jenner (dvouletá smlouva, 5.8 miliónů). Tryskáči se musí zabývat dalším důležitým hráčem, jenž se stane chráněným volným hokejistou, a to obráncem Jacobem Troubou.

zdroje: nhl.nbcsports.com