Pittsburgh srovnal sérii na 1:1, v prodloužení rozhodl Crosby

17. 05. 2016, 06:17 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Penguins nedovolili Tampě, aby se ujala ve finále Východní konference vedení 2:0 na zápasy, a díky vítězství 3:2 v prodloužení, které zařídil gólem po čtyřiceti sekundách nastaveného času Sidney Crosby srovnávají sérii na 1:1. Třetí duel je na programu ve čtvrtek od 2:00 SEČ v Amalie Arena.

PIT PITTSBURGH - TBL TAMPA BAY 3:2p (2:2, 0:0, 0:0, 1:0)

Tampa byla doslova paralizována a šokována způsobem, jakým na ní Pens v první třetině nastoupili. Ti vedli již její polovině po gólech Cullena a Kessela 2:0, ale závěr patřil hostům. Nejdříve snižoval ve svém prvním duelu v letošních vyřazovacích bojích Anton Stralman a v poslední minutě prostřelil Matthewa Murrayho střelou 'do teploměru' Jonathan Drouin.

Gólovou první třetinu vystřídala bezgólová druhá. Více ze hry měli Bolts, šance na obou stranách však oba mladí gólmani pokryli. Největší příležitost měl Slater Koekkoek, mezi jehož střelu a bránu Pittsburghu nastavil svou hůl Carl Hagelin. Na druhé straně byl nejblíže přesnému zásahu po přihravce Evgeni Malkin a kapitán Sidney Crosby. Andrei Vasilevskiy však puk zastavil lapačkou na čáře.

Třetí perioda přinesla velký tlak domácích, ale gól v ní nepadl. Muselo tak rozhodovat prodloužení, které již po 40 sekundách rozhodl Sidney Crosby. Série se tak stěhuje do Tampy za stavu 1:1 na zápasy.

Perličky:
* Sidney Crosby dal teprve svůj čtvrtý gól v letošním play off a celkově 47. ve své kariéře (všechny v dresu Penguins), díky čemuž překonal na třetím místě historických klubových tabulek Kevina Stevense (46).
* Možná budete překvapení, ale tohle je první Crosbyho gól v prodloužení v play off.
* Phil Kessel se zlepšil na 14 bodů v letošním play off, a je tak třetím nejproduktivnějším hráčem.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.