Hertl dvakrát skóroval, Jones opět s nulou. Sharks vedou 2:1 na zápasy

20. 05. 2016, 05:57 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Před utkáním jsme rozebírali, u kterého z týmu se pokazí jeho skvělá bilance na domácím/hostujícím ledě. Tím nešťastným jsou nakonec hokejisté Blues, kteří podruhé za sebou nezvládli dát San Jose gól, a logicky tak prohrávají. To Sharks zvítězili už v šestém domácím duelu v letošním play off v řadě a i díky dvěma zásahům Tomáše Hertla vedou ve finále Západní konference 2:1 na zápasy.

SJS SAN JOSE - STL ST LOUIS 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

San Jose potvrdilo, že doma v letošním play off na rozdíl od základní části příliš neprohrává, a po vítězství 3:0 se v sérii ujímá vedení 2:1 na zápasy. Stejně jako ve druhém zápase, tak i v tom třetím Sharks ukázali svoji efektivitu, obětavost a především skvělý defenzivní výkon. Podruhé za sebou totiž neinkasovali ani gól a celkově jejich neprůstřelnost trvá už 150 minut a 45 sekund. O výhru se postarala především první formace Žraloků, jejichž všichni členové, Joe Pavelski, Joe Thornton a Tomáš Hertl, přispěli do statistik po dvou bodech. Nejvíce byl vidět asi Hertl, jenž dvakrát skóroval. Nejprve čtyři minuty před koncem napřáhl z protiútoku a po nahrávkách jeho dvou zmíněných spoluhráčů k tvrdé střele a propálil Elliotta. Blues si rovněž vytvářeli šance, ale Martin Jones odolával. Domácí hokejisté svým dobrým forčekingem nutili hosty k chybám a právě po jedné takové chybě padla i druhá branka. Robby Fabbri nahrával na střed útočného pásma, jenže hokejkou kotouč zastavil Joonas Donskoi, který pak dostal puk zpátky od Logana Couturea a nekompromisně zakončil. St. Louis se snažilo něco s utkáním udělat, ale ani střelecká převaha v závěrečné dvacetiminutovce mu k tomu nepomohla. Další gól přidal po skvělém pasu Thorntona obtočením zpoza branky Hertl a zvýšil na 3:0. Z branky se nato pakoval Elliott, jenž inkasoval tři góly ze čtrnácti střel, nahradil ho Jake Allen. V závěru pak měl Hertl šanci zkompletovat hattrick, ale jeho pokus trefit prázdnou branku byl zblokován. O nic úspěšněji si však na druhé straně vedli Blues, což znamená, že do čtvrtého duelu (neděle, 01:15) půjdou Žraloci s náskokem 2:1 na vítězná utkání.

Perličky:
* 23-0: taková je bilance čtyř zbývajících týmů v letošním play off, když vedou po dvou třetinách. Sharks si tu svoji části vylepšili na 7-0.
* Jones si připsal svoji druhou nulu v řadě (to se žádnému brankáři San Jose v play off nikdy nepovedlo) a celkově třetí v posledních čtyřech utkáních. Stačilo mu k ní 22 zákroků.
* Do utkání zasáhl také Dmitrij Jaškin (10:47 TOI, jedna střela), výrazněji se ale neukázal. To Roman Polák zajišťoval defenzivní řady domácích (16:04 TOI, 6 hitů, 6 zblokovaných střel). Hertl byl vyhlášen první hvězdou utkání (2+0, +2, 4 střely, 4 hity).

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.