Panna, nebo orel? Fleury, nebo Murray?

21. 05. 2016, 15:30 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Kouč Mike Sullivan stojí před obtížným rozhodnutím, které by mohlo rozhodnout o úspěchu a neúspěchu celé sezony. Má poslat na páté střetnutí Pens a Bolts ve finále konference zkušeného Marca-André Flueryho? Má věřit i nadále mladému Murraymu?

Proč by měl nastoupit Matthew Murray?


Při Fleuryho zranění skvěle zaskočil jedenadvacetiletý gólman Matthew Murray, do té doby velká hvězda AHL. Stal se, zvláště ve druhém kole proti Capitals, důležitou oporou týmu. Avšak v posledních šesti zápasech má úspěšnost zákroků pouze 89,2% a včera dostal čtyři góly z pouhých šestadvaceti pokusů Tampy (nutno však přiznat, že mu obrana nijak moc nepomáhala). Avšak i přes nevelké procento pochytaných projektilů dokáže vychytat výhry, které se cení u gólmanů nejvíce. Pokud by se trenér rozhodl nasadit jeho zkušenějšího kolegu, mohla by tato skutečnost strážci svatyně s číslem 30 na zádech pořádně srazit hřebínek.

Proč by měl nastoupit Marc-André Fleury?


"Není jenom jedním z nejlepších spoluhráčů, které můžete mít. Je sakra dobrý hráč, maká každý den," vysekl poklonu dlouholetému maskovanému muži obránce Kris Letang. Kanadský veterán odehrál první třetinu (sedm zákroků, nula inkasovaných gólů) od 31. března. Od té doby byl na marodce. Ovšem hovoří pro něj zkušenosti a spolehlivost, kterou předvádí (i přes řeči pochybovačů) již pěknou řádku let. Pokud by dostal důvěru v duelu číslo pět, byl by to jeho stý start v play off Národní ligy (všechny v dresu s Tučňákem na prsou).

"Je to koučova volba," reagoval Fleury na otázku, kdo by měl chytat. "Nejsem ten, který by Vám měl o tom povídat," odvětil na druhé straně mladší Murray.

Jak se nakonec Mike Sullivan rozhodne?